O armonie de ingrediente într-un preparat cu gust dulce-picant: „Risotto cu creveți, piure de mazăre și sos de ardei iuți”!
Foarte gustos și interesant este și acest preparat: „Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan”, care merită încercat!
Ingrediente Risotto cu creveți, piure de mazăre și sos de ardei iuți
- 250 g orez risotto
- 250 g creveți
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- puțin ghimbir ras
- 50 g ulei de măsline
- 150 g unt
- 250 g mazăre congelată
- 200 ml smântână de gătit
- 1 cartof
- 4 ardei iuți
- 50 g zahăr
- 2 linguri oțet
- sare
- piper
Mod de preparare Risotto cu creveți, piure de mazăre și sos de ardei iuți
Se toacă ceapa și usturoiul mărunt, se adaugă ghimbir ras, puțin ardei iute, tocat mărunt, sare, piper și ulei de măsline și se face o marinadă în care vor sta creveții curățați, 15- 20 de minute. Apoi se vor trage la tigaie în ulei de măsline cu puțin unt.
Restul de ardei iute se toacă mărunt și se fierbe cu zahărul și oțetul până rezultă un sos consistent.
Orezul se fierbe în apă cu sare respectând proporția 3:1, iar la final se adaugă un cub de unt și puțin piper.
Mazărea se fierbe în apă cu sare împreună cu cartoful, apoi se scurg, se pasează și se adaugă untul și smântâna. Se asezonează cu sare și piper.
Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan... Lapte de pasăre cu caramel sărat...