Dacă vă place risotto și vreți să-l combinați altfel decât ați făcut-o până acum, această rețetă „Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan” sigur vă poate inspira!
Puteți încerca și Risotto cu creveți, sau Monkfish cu risotto asparagus si baby spanac.
Ingrediente pentru Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan
- 300 g risotto
- 150 g ciuperci champignon
- 1 ardei chili roșu
- 1 ceapă
- 100 g unt
- 1 buc. anghinare
- sare
- piper
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan
Se toacă ceapa și lujerul anghinarei și se călesc în unt topit, apoi se adaugă ciupercile, de asemeni, tocate mai mărunt și rondele de ardei chili. Se lasă să se prepare până sunt bine pătrunse toate ingredientele, apoi se asezonează cu sare și piper după gust.
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, respectând proporția clasică, iar spre final de fierbere, se adaugă ingredientele călite în unt și se amestecă bine, să se dispună uniform printre orez.
La final, se presară parmezanul ras, deasupra orezului.