Pentru iubitorii preparatelor cu pește o delicioasă rețetă: Rulou de șalău cu degețele de somon și algă marină, perfectă pentru a impresiona familia și prietenii!
Rețeta Rulou de șalău cu degețele de somon și algă marină - Ingrediente
- 300 gr file de somon proaspăt
- 1,5 kg file de șalău fără piele
- 200 gr făină albă
- 200 gr susan crud
- 1 pachet foiță alge de mare, uscată
- Ulei de floarea soarelui
- 1 kg baby carots
- 1 kg broccoli
- Sare de Himalaya
- Frunze de pătrunjel
- 2 lămâi pentru decor
Rețeta Rulou de șalău cu degețele de somon și algă marină - Preparare
Se taie fileul de șalău în dreptunghiuri egale, apoi se bat ușor până se subțiază ușor.
Se taie julien somonul în bucăți groase de un deget de lungimea bucăților de șalău bătute și frăgezite.
Se presară sare peste ele și se lasă cla odihnit circa 30 de minute
Se pun legumele la fiert în oale separate.
Pe o suprafață plană se presară făină de grâu și se amestecă cu susanul, apoi se întinde peste amestec o bucată de șalău. Se udă folia de alge marine și se așază peste bucata de șalău. Deasupra se așază o bucată de somon, se rulează și se formează un cilindru strâns bine la capete în folia de aluminiu.
Se dă cilindrul rulat în folia de aluminiu la frigider și se lasă o ora.
Se scoate ruloul din folia de aluminiu și se pune în ulei încins, într-o tigaie, la prăjit, până capătă o culoare arămie.
Se lasă rulourile prăjite la răcit și se taie în schrech pe jumătate, se asezonează cu baby carots și brocoli, fierte, peste care se presară pătrunjelul tocat.
- Vedeți și Rețeta Rulouri cu ton!