Cum se prepară sărmăluțe de post în foi de viță cu orez, ciuperci și nuci! O rețetă ușoară, sănătoasă și delicioasă pentru Postul Crăciunului
Pentru că suntem în Postul Crăciunului și poate nu mai știi ce sa gătești, astăzi te învățăm o rețetă extrem de delicioasă pe care o poti găti chiar și în ziua de Crăciun. Este o rețetă cu ingrediente sănatoase și este foarte gustoasă. Iată de ce ai nevoie: 3 linguri de ulei de măsline, 150 g orez, 150 g ciuperci, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 legătură pătrunjel, 1/2 mărar, 20 foi viţă, 2 legături de ceapă verde, 150 g suc de roşii, sare, piper măcinat, 1/2 lămâie, 1/2 legătură de mărar, 1 ceașcă de nuci tocate, boia
Pașii de preparare:
1. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ciupercile tocate mărunt, ceapa, morcovii şi orezul. Se amestecă uşor să nu se prindă de vas şi se înăbuşă până dispare toată apa din tigaie şi se acoperă totul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se absoarbe tot sosul.
2. Când se răceşte puţin, se adaugă pătrunjelul verde tocat, ceapa verde, nucile şi 2-3 linguri suc de roşii. Se umplu apoi foile de viţă cu câte o lingură din compoziţia de orez şi se rulează sarmalele. Se aşază într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu puţin ulei. Se presară mărarul tocat mărunt, se acoperă cu apă şi restul de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic, 50-55 de minute.
3. Când sosul începe să scadă, se adaugă şi câteva felii de lămâie, se acoperă cratiţa cu un capac şi se fierbe în continuare pana cand sarmalele sunt preparate. Optional se baga si la cuptor.
O rețetă extrem de sănătoasă, rapidă și delicioasă pe care o poți pregăti ori de câte ori poftești, indiferent dacă este post sau nu.
Poftă bună și un post binecuvântat!
Brioșe cu zmeură și ganache de ciocolată albă... Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline...