Pentru că tuturor ne plac ardeii copți, mai ales în plin sezon al lor, să profităm de gustul lor și să-i includem în diverse preparate cum este această mâncare de ardei copți cu orez și parmezan!
Ingrediente pentru Mâncare de ardei copți cu orez și parmezan
- 1 kg ardei capia
- 200 g orez
- 2-3 roșii coapte
- 2 cepe
- 4-5 căței de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- pătrunjel verde
- parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare Mâncare de ardei copți cu orez și parmezan
Coacem ardeii, îi curățăm și îi punem la scurs, păstrând sucul pe care îl vor lăsa.
Punem la călit în ulei încins, ceapa tocată solzișori și doi căței de usturoi tocați rondele. Când ceapa se pătrunde și își scimbă culoarea, adăugăm orezul și îl amestecăm intens 5-6 minute, apoi adăugăm o cană de apă fierbinte. Îl lăsăm la fiert până absoarbe apa, apoi adăugăm sucul de la ardei. Când îl absoarbe și pe acesta, adăugăm apă fierbinte.
În alt vas, fierbem roșiile curățate și trecute prin robot, în puțin ulei. Adăugăm sare, piper, cimbru și busuioc, iar când sosul scade, adăugăm și 2-3 căței de usturoi răzuiți.
Tocăm ardeii copți mărunt și îi adăiugăm peste sosul de roșii, iar când se întrepătrund bine gusturile, adăugăm acest sos de roșii cu ardei copți peste orezul din celălalt vas. Mai fierbem delicioasa Mâncare de ardei copți cu orez, până când orezul este bine pătruns, potrivindu-i gustul cu cele necesare.
În timpul servirii, adăugăm parmezan ras și verdeață.
Deliciul toamnei: Evantai de vinete cu bacon și cașcaval... Prăjitura cu brânză și crumble. Pe cât de simplă pe atât de gustoasă!...