Antena Căutare

Somon cu sparanghel și sos olandez

Combinația preparatelor din rețeta „Somon cu sparanghel și sos olandez”, este una clasică, dar foarte gustoasă!

Somon cu sparanghel și sos olandez
Somon cu sparanghel și sos olandez

Combinația preparatelor din rețeta „Somon cu sparanghel și sos olandez”, este una clasică, dar foarte gustoasă!


Ingrediente pentru rețeta Somon cu sparanghel și sos olandez

  • Sos olandez:
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 2 lămâi
  • Sare
  • Piper
  • Somon:
  • 5 fileuri de somon
  • Ulei de măsline
  • Sparanghel:
  • 25 bucăți sparanghel
  • 200 g unt
  • 5 căței de usturoi
  • Sare
  • Decor:
  • 8 ridichi
  • flori comestibile

Mod de preparare pentru rețeta Somon cu sparanghel și sos olandez

Pentru sosul olandez, mai întâi amestecăm gălbenușurile cu puțină zeamă de lămâie. Între timp, se topește untul. Se pun gălbenușurile pe baie de abur șsi se începe încorporarea untului. Când se ajunge la consistența dorită se ia totul de pe baia de abur și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Sparanghelul se fierbe în apă cu sare timp de 4-5 minute după care se scoate în apă cu gheață. Într-o tigaie, se adaugă untul, ulei de măsline și ustoroi, după care se adaugă sparanghelul pentru 1-2 minute.

Fileurile de somon se pun pe un șervețel de bucătărie pentru a fi cât mai uscate. Se asezonează cu sare și piper, iar apoi se gătesc într-o tigaie în care, în prealabil, s-a adăugat ulei de măsline.

Când toate preparatele sunt gata, se servesc pe aceeași farfurie, cu decor de ridichi și flori comestibile.

Ciulama de porumbel cu mămăliguță... Desert în formă de ouă ochiuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x