Inedită combinația din această Tocăniță de cartofi cu mușchi țigănesc, linte și ardei copți, dar foarte gustoasă și sățioasă, altceva nici nu mai dorești la masă!
Interesantă și delicioasă este și această Tocăniță din inimi de pui cu mămăliguță, dar nici această Tocăniță de pui cu sos din legume acrișor, avocado și banană prăjită, nu-i mai prejos!
Ingrediente pentru Tocăniță de cartofi cu mușchi țigănesc, linte și ardei copți
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- 1/2 rădăcină de țelină
- 100 g linte
- 4 ardei capia, copți
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură pastă de roșii
- sare
- piper
- ulei
- 1 crenguță de cimbru
- pătrunjel verde
Mod de preparare Tocăniță de cartofi cu mușchi țigănesc, linte și ardei copți
Se călește ceapa tocată cuburi în puțin ulei, cu usturoiul rondele, apoi se adaugă țelina tocată cuburi, cartofii și mușchiul țigănrsc, tăiat tot în cuburi. Se amestecă bine ingredientele și se completează cu apă fierbinte. Când cartofii sunt ușor pătrunși, se adaugă lintea și se lasă tocănița să fiarbă, până când aceasta se hidratează bine. Se adaugă pasta de roșii, apoi se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru.
Se coc ardeii, se curăță și se desfac în franjuri late care se adaugă la tocăniță, spre final de preparare.
Se servește delicioasa Tocăniță de cartofi cu mușchi țigănesc, linte și ardei copți, presărată cu pătrunjel verde.
Cotlet haiducesc cu ciuperci, măsline, bacon și piure de cartofi... Somon pe pat de legume aromate, un deliciu perfect pentru sănătate! Rețeta se face simplu și rapid, într-o singură tigai...