Gustoasă și sățioasă, ca la mama acasă, o tocăniță din inimi de pui cu mămăliguță, din care sigur mai ceri o porție!
Ingrediente pentru Tocăniță din inimi de pui cu mămăliguță
- 500 g inimi de pui
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 250 g ciuperci champignon
- 200 ml vin roșu
- 400 g bulion de roșii
- sare
- piper
- 1 crenguță de cimbru
- pătrunjel verde
- mămăliguță pentru servit
Mod de preparare Tocăniță din inimi de pui cu mămăliguță
Se curăță inimile de pui și se pun la fiert în apă cu puțină sare, lăsându-le să se pătrundă ușor.
Apoi se scurg și se prăjesc în ulei împreună cu o ceapă tocată mărunt, ciupercile feliate și câteva franjuri de morcov.
Se adaugă vinul și se lasă până se evaporă alcoolul.
În alt vas, se călește o ceapă tocată solzișori în puțin ulei. Se adaugă usturoiul strivit și bulionul și se fierb până rezultă un sos consistent care se asezonează cu sare și piper.
Se amestecă, într-un vas termorezistent, sosul de roșii cu inimile de pui, se adaugă crenguța de cimbu trecută prin flacăra pentru a da un gust de afumat și se dă vasul la cuptor până când tocănița este scăzută și inimile de pui bine pătrunse.
Se presară pătrunjel verde peste tocăniță din inimi de pui și se servește cu mămăliguță.