Cu siguranță ți s-a întâmplat să vezi la restaurante sau în filme că cinva servește homar, acea creatură marină înzestrată cu clești mari și o coadă lungă.
Totuși, te-ai întrebat vreodată cum se gătește corect homarul și desigur, ce gust are acest preparat?
Lucrurile sunt extrem de simple. Pe cât de mare delicatesă este, homarul se gătește simplu și rapid: se ia vietatea, se pune la fiert într-o oală cu apă ce clocotește și se lasă cu capac până ce homarul a devenit roșu închis la culoare. Acesta este semnul clar că e fiert suficient (teoretic nu ți-ar trebui mai mult de 15-20 minute).
Cum se mănâncă un homar?
Folosind cleștele special sau doar cu mâna. Se consumă doar carnea aflată în interiorul cleștilor și cea din coadă (carnea are forma unui crevete).
Ce gust are homarul?
Unii spun că este o delicatesă ieșită din comun, alții sunt de părere că gustul cărnii seamănă izbitor de mult cu cel al racilor obișnuiți, pe care îi găsești la pescării sau în hypermarketuri. Dacă nu vrei să dai bani pe un homar întreg, atunci poți încerca să cumperi un rac mic românesc, pe care trebuie să-l gătești și să-l consumi după regula de mai sus. Atunci vei putea avea o impresie despre gustul cării. Racul și homarul au o carne cu o textură moale, dulce, ce poate semăna cu un file de cod sau de merluciu.