Antena Căutare

De ce se crede că aduce ghinion dacă deschizi o umbrelă în interiorul unei locuințe. Ce se întâmplă, de fapt

Aduce sau nu ghinion dacă deschizi o umbrelă în casă? De unde a pornit superstiția și ce ar trebui, de fapt, evitat.

imagine cu o femeie care deschide umbrela in casa Galerie
Superstiția potrivit căreia aduce ghinion să deschizi o umbrelă în casă pornește de la niște obiceiuri foarte vechi. | Profimediaimages.ro

Umbrelele deschise în interior sunt considerate la fel de semnificative ca și oglinzile sparte sau pisicile negre când vine vorba de presupusele superstiții care ar trebui evitate pentru a nu aduce ghinion. Deși originea acestei superstiții nu este pe deplin dovedită, există câteva teorii principale care explică cum și de ce a început această credință.

Citește și: De ce trebuie să te speli mai întâi pe dinți și apoi pe față. Un celebru medic dermatolog a explicat ce se întâmplă

Aduce sau nu ghinion dacă deschizi o umbrelă în casă? Cum s-a ajuns la această superstiție

Potrivit mentalfloss.com, una dintre aceste teorii sugerează că obiceiul a început în jurul anului 1200 î.Hr., când preoții și regalitatea din Egiptul antic utilizau umbrele făcute din pene de păun și papirus pentru a se proteja de soare. Superstiția ar putea fi legată de credința că deschiderea unei umbrele în interior - departe de razele soarelui - ar putea irita zeul soarelui, Ra, și ar putea atrage consecințe negative.

O altă teorie implică o altă zeitate egipteană antică: Nut, zeița cerului. Conform relatărilor, primele umbrele erau create pentru a reflecta (și onora) modul în care ea proteja Pământul, astfel că umbra lor era considerată sacră. Se credea că dacă o persoană fără sânge nobil folosea o astfel de umbrelă, aceasta putea atrage asupra sa stigmatul de purtător de ghinion și blestemător de destin.

Citește și: De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin și pașaport. Motivul pentru care este interzis acest lucru

Cu toate acestea, în zilele noastre, motivul pentru care evităm să deschidem umbrelele în interior se datorează, probabil, mai mult dorinței de a preveni accidentele casnice decât temerii de repercusiuni divine. De exemplu, dacă deschizi brusc o umbrelă poți lovi pe cineva sau poți distruge obiectele din casă dacă nu ești atent.

Umbrelele moderne au câștigat popularitate în epoca victoriană, odată cu inventarea de către Samuel Fox a cadrului Paragon cu nervuri de oțel, care includea un mecanism cu arc care le permitea să se extindă rapid - și periculos.

Citește și: De ce în pachetele cu ardei în trei culori nu se pun și ardei verzi, de fapt. Explicația care i-a surprins pe mulți

"O umbrelă cu raze rigide, care se deschide brusc într-o încăpere mică, ar putea provoca răni grave unui adult sau unui copil sau ar putea sparge obiecte fragile", explică Charles Panati în cartea sa "Panati's Extraordinary Origins of Everyday Things". "Astfel, superstiția a apărut ca un avertisment împotriva deschiderii umbrelelor în interior."

Chiar dacă deschiderea unei umbrele în interior nu aduce ghinion, să fii lovit de una cu siguranță poate fi o experiență neplăcută. Astfel, un accident , să zicem, poate fi considerat de alții un ghinion.

Citește și: De ce nu trebuie să folosești șamponul sau săpunul lichid de la cazare. Un manager de hotel a recunoscut totul

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x