Antena Căutare

De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Un dermatolog a dezvăluit de ce este greșit și cum afectează acest obicei

Un dermatolog certificat la Riverchase Dermatology susține că obiceiul de a face duș zilnic poate fi dăunător pielii și explică motivele pentru care ar fi indicat pentru anumite persoane să se spele doar de câteva ori pe săptămână.

De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Un dermatolog a dezvăluit de ce este greșit și cum afectează acest obicei
Dus | shutterstock

Dermatologul Lucy Chen, citat de publicația The Sun, explică de ce nu este bine să faci duș în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi. Acesta vorbește și despre problemele care apar dacă speli la fel de des și părul.

De câte ori ar fi indicat să facem duș într-o săptămână, potrivit dermatologului Lucy Chen

Specialista a uimit după ce declarat în spațiul public că ea recomandă persoanelor care nu au o activitate intensă să nu se spele decât de două sau trei ori pe săptămână, susținând că este “cantitatea recomandată”.

„Utilizarea zilnică a dușului poate fi dăunătoare pentru piele, deoarece poate elimina uleiurile esențiale și o poate usca. Când se întâmplă acest lucru, a susținut ea, pielea se poate crăpa, ceea ce duce la pătrunderea bacteriilor nedorite în organism. Uscăciunea poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii, roșeață și mâncărime”, a explicat Lucy, spunând că alte afecțiuni includ reacții alergice, acnee sau infecții ale pielii.

Dermatologul a mai adăugat că dușul zilnic sau în exces poate avea efecte dăunătoare și asupra părului, de exemplu, activând glandele sebacee lucru care duce la îngrășarea mai rapidă. La capătul opus al spectrului, unii oameni pot descoperi, de asemenea, că scalpul lor devine uscat - lucru care provoacă mătreață.

Citește și: De ce ți se face somn după ce mănânci la prânz. Iată ce se întâmplă în corp și cum poți preveni starea de somnolență

Lucy a recomandat să fie regândit programul de duș. Cu toate acestea, ea a recunoscut că acest lucru variază de la persoană la persoană. Cei care sunt mai activi sunt încurajați să facă duș mai des. Ea a mai adăugat că frecvența cu care facem duș trebuie să depindă de mediu și de activitățile zilnice.

Citește și: De ce ar trebui să lași ușa mașinii de spălat deschisă când nu o folosești

„Unul dintre principalele motive pentru a face duș este spălarea celulelor moarte ale pielii, murdăria, resturile și transpirația. Dacă transpirați, poate doriți să faceți un duș în aceeași zi”, a adăugat Dr. Chen.

„Dușul depinde și de tendințele naturale ale corpului de a transpira, de lubrifiere și miros corporal”. În ciuda recomandărilor, unii telespectatori păreau a fi sceptici, unul scriind: „Traiind într-o țară care poate deveni foarte fierbinte, voi transmite asta.

Te-ar putea interesa și asta: Cătălin Moroșanu și-a făcut planul. Investiția uriașă pe care o va face în acest an: „Asta îmi doresc”

De ce se dau trandafiri roșii de Valentine’s Day. Care este explicația acestui gest și cum a ajuns să fie un obicei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x