Antena Căutare

De ce toate cuptoarele cu microunde au geamul negru cu puncte mici transparente. Explicația la care nu te-ai fi gândit

Toate cuptoarele cu microunde au pe geamul ușii același model de geam negru cu mici puncte transparente, ce ne permit să privim mâncarea din interior. Care este explicația și de ce toți producătorii aleg acest model?

barbat privind in interiorul unui cuptor cu microunde Galerie
Specialiștii au explicat de ce toate cuptoarele cu microunde au uși cu geam negru cu puncte transparente | sursa foto: Shutterstock

Pare greu de crezut, dar se pare că nu este ceva întâmplător. Toți producătorii de cuptoare cu microunde folosesc același model de ușă: ca o sticlă neagră, cu puncta transparente ce permit observarea alimentelor din interior, în timpul gătitului sau încălzirii. Dacă te-ai întrebat vreodată care este explicația, atunci descoperă răspunsul în rândurile de mai jos.

De ce toate cuptoarele cu microunde au pe ușă un geam negru cu puncte transparente, de fapt

Indiferent de modelul de cuptor cu microunde pe care l-ai ales și folosit de-a lungul timpului, cu siguranță ai observat că toate aceste electrocasnice au ceva în comun: pe ușă există un geam negru cu puncte transparente, ce ne ajută să vedem ingredientele și mâncărurile pe care le-am introdus în interior, pentru gătit sau încălzit. Care este explicația și de ce producătorii de cuptoare cu microunde recurg la un detaliu comun?

Citește și: Ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde. Filmarea face senzație pe internet

Se pare că totul are legătură cu siguranța. Cuptoarele cu microunde sunt concepute pentru a ține radiațiile în interior. Pe sticla de la ușă există ca un fel de folie neagră cu mici găuri transparente. Distanța dintre aceste puncte este atât de mică încât undele rămân mereu în interior pe durata folosirii, dar ochiul uman poate totuși observa ce se întâmplă cu mâncarea din interior. Așadar, contrar unor păreri destul de răspândite, nu se întâmplă nimic dacă stai cu chipul extrem de aproape de cuptorul cu microunde.

Mai mult decât atât, specialiștii explică faptul nu avem motive de îngrijorare în privința sănătății, căci folosirea cuptoarelor cu microunde nu afectează corpul uman.

Citește și: Top 10 alimente pe care nu trebuie să le încălzești în cuptorul cu microunde! Iată care sunt motivele

„Oamenii au tendința să se teamă mai mult de tipuri de radiații produse de om decât de cele cosmice sau provenite din natură, din pământ. Totuși, undele provenite din aceste cuptoare nu au îndeajuns de multă energie pentru a cauza un efect negativ asupra corpului, așa cum o fac, de exemplu, radiografiile”, au dezvăluit Jorgensen și John Drengenberg, potrivit celor de la sciencefriday.com.

De asemenea, aceștia au mai explicat faptul că folosirea unui cuptor cu microunde nu va afecta calitatea mâncării. Acest lucru se va întâmpla doar dacă aceasta atinge temperaturi mult prea mari, dar fenomenul se întâmplă nu doar în privința cuptoarelor cu microunde, ci atunci când vine vorba și despre aragaz cu cuptorul clasic, electric sau cu gaz.

De ce există niște bucle metalice la cărucioarele de cumpărături din supermarketuri! La ce folosesc acestea, de fapt... De ce îți curge nasul atunci când mănânci picant. Iată ce se întâmplă în corp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x