Antena Căutare

De ce transpiri după ce faci duș. Iată cum poți opri acest lucru

Care este motivul pentru care transpirăm după ce facem duș. Iată cum putem opri acest lucru.

De ce transpirăm după ce am făcut duș Galerie
De ce transpirăm după ce am făcut duș | Shutterstock

Este normal să transpiri puțin când faci un duș fierbinte - transpirația care se scurge după ce te ștergi cu prosopul devine o problemă.

De ce transpirăm după ce facem duș. Care e explicația

Atunci când această transpirație persistă, după ce ți-ai spălat deja părul și corpul, te poate face să te simți la fel de murdar ca atunci când ai pășit în baie. Vestea bună este că transpirația, după ce faceți duș, este normală și există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni acest lucru.

Citește și: Trendul de frumusețe care îi lasă pe oameni cu cicatrici mari pe față. Ce sunt încurajați să facă fără să li se explice pericolul

Transpirațiile după duș sunt adesea produsul căldurii reziduale. Dacă faceți dușuri cu aburi, apa fierbinte va continua să se agațe de păr și de piele, după ce ați oprit robinetul. La anumite temperaturi, aceste picături sunt la fel de susceptibile să vă facă să transpirați asemenea apei care curge de pe părul ud, după duș.

Puteți presupune că uscarea este soluția, dar în unele cazuri, prosopul vă poate crește temperatura corpului. Fricțiunea țesăturii direct pe piele generează căldură suplimentară și, dacă prosopul tocmai a venit de la uscat, te poate face să te simți și mai înferbântat. Combinați acest lucru cu umiditatea de la dușul pe care tocmai l-ați avut și aveți o rețetă completă pentru transpirația nedorită.

Citește și: Cum s-a răzbunat o femeie pe prietena sa, care a avut o aventură cu soțul său. Imaginile fac senzație

Cum puteți opri această transpirație de după duș

Pentru a vă menține pielea curată după dușul făcut în apă fierbinte, acordați-i corpului o perioadă de răcire. Înainte de a ieși și de a vă usca, reduceți temperatura apei. Stând în apă călduță, până la răcire, timp de câteva secunde, se va înlătura orice picătură de apă fierbinte și se va regla temperatura corpului.

Citește și: Pare o dubă albă, banală, însă ce ascunde la interior e de neimaginat. Viața proprietarei a fost schimbată iremediabil

Funcționarea ventilatorului de evacuare a băii sau menținerea ușii întredeschise îi va împiedica camerei să devină excesiv de aburită, dar totuși vă ajută să vă deplasați într-un mediu mai rece cât de repede puteți după duș. În acest mod, puteți scăpa de transpirația aceasta nedorită.

De ce ar trebui să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider. Vei vedea imediat efectele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x