Antena Căutare

Cinci semne de alarmă că ai putea avea diabet

Alimentaţia proastă, lipsa de somn, stresul continuu la care suntem supuşi sunt câteva dintre cauzele pentru care sănătatea populaţiei este în declin. Dacă unele boli atacă virulent, cu simptome evidente, putem fi bolnavi şi fără să ne dăm seama. 

Alimentaţia proastă, lipsa de somn, stresul continuu la care suntem supuşi sunt câteva dintre cauzele pentru care sănătatea populaţiei este în declin. Dacă unele boli atacă virulent, cu simptome evidente, putem fi bolnavi şi fără să ne dăm seama.

Diabetul este o tulburare a metabolismului. Majoritatea alimentelor pe care le ingerăm sunt descompuse până la glucoză, forma sub care există zahărul în sânge. Boala apare atunci când pancreasul nu poate elibera o cantitate suficientă de insulină care să deplaseze glucoza aflată în sânge, în interiorul celulelor noastre.

Cel mai simplu mod de a afla dacă ai sau nu diabet este de a-ţi măsura glicemia. O valoare mai mare de 126 înseamnă diabet. Există și alte semne care trădează afecțiunea:

1. Urinări dese și sete excesivă

Un semn ce indică diabetul este creşterea în frecvenţă şi abundenţă a urinei, în special pe timpul nopţii.

“Când glucoza trece în urină, înseamnă că diabetul este mai evoluat (o glicemie de 180). Setea excesivă apare ca urmare a faptului că organismul trebuie să refacă lichidele pierdute”, explică medicul nutriționist Eduard Adamescu.

2. Oboseală și iritabilitate

Valorile crescute al glicemie duce la senzaţii de extenuare şi iritabilitate.

“Și în diabetul de tip I, și în cel de tip II, prin urinările dese se pierd minerale, în special potasiu. De aceea, se simte organismul slăbit”, adaugă medicul.

3. Furnicături și amorțeală

Furnicăturile și senzația de amorțeală de la nivelul mâinilor și picioarelor, însoțite de dureri și inflamații arată că nervii sunt deteriorați din cauza excesului de glucoză care circulă prin vasele de sânge.

4. Inflamarea mâinilor și picioarelor

În cazul bolnavilor de diabet, rinichii își pierd din funcţia de filtrare și procesare a lichidelor. Organismul începe să rețină apa, iar mâinile și picioarele se umflă. Tratamentul riguros, controlul glicemiei și reducerea cantității de proteine din alimentație pot menține rinchii sănătoși.

5. Foame intensă

Episoadele de foame intensă apar din cauza oscilațiilor glicemiei. Când nivelul zahărului din sânge scade, organismul crede că nu a fost hrănit și cere mai multă glucoză pentru a funcționa bine. Aces semn este specific diabetului de tip I.

sursa: doctorulzilei.ro

Un amestec pe care poți să-l faci în casă, cea mai bună vopsea naturală pentru păr!... Patru semne CLARE că relația ta amoroasă nu este sănătoasă! Fii cu ochii-n patru după aceste indicii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x