Antena Căutare

Ciorbă de pui a la grec reinterpretată

Ingrediente

  • 1200 g piept de pui
  • 6 copănele de pui
  • 1000 g ceapă albă
  • 1500 g morcovi
  • 12 bucăți baby morcovi
  • 1500 g țelină
  • 10 ouă
  • 1000 g smântână, 32%
  • 3 legături mărar
  • 4 lămâi
  • 100 g sare
  • 50 g piper
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 caserolă microgreens

Mod de preparare

Se pun copănele de pui la fiert împreună cu o parte din legume( morcov, ceapă, ţelină).

Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute apoi se strecoară supa.

Se bat gălbenuşurile împreună cu smântâna pentru a forma liezonul care se încorporează în supa de pui, împreună cu morcov ras şi mărar.

Se lasă la foc mic pentru a se găti ouăle, apoi se adaugă zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.

Pieptul de pui se rulează într-o folie de plastic pentru a lua formă unui cilindru apoi se va pune în sous vide.

Între timp se fierb baby morcovii.

Se montează într-o farfurie de paste, mai întâi supa, urmată de pieptul de pui tăiat sub formă de cilindri cam de 3 cm, înconjurat de baby morcovii aşezaţi în jurul lui, apoi se decorează cu câteva frunze de mărar şi microgreens.

Seafood chowder... Ciorbă pentru mahmureală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x