Recent, chef Sorin Bontea a dat o serie de sfaturi extrem de utile oricărei gospodine sau bucătar pasionat.
Ingredientele de bază în bucătărie sunt, în opinia mea, sarea, piperul, ceapa, usturoiul și uleiul de măsline. Folosiți-le cu încredere.
Când preparați carne, nu o sărați dinainte de a o pune la gătit. Se va păstra astfel mai suculentă (sarea absoarbe toată apa).
Încingeți bine tigaia înainte să puneți ulei în ea.
Nu treceți pastele prin jet de apă după ce au fiert.
Nu recongelați produse. De fapt, e de preferat să evitați cât de mult puteți congelatele, mai ales dacă aveți la dispoziție o piață cu produse locale, de sezon.
Însoțiți preparatele voastre cu un pahar de vin ales corect. Pentru friptura de porc, de exemplu, puteți alege atât vin roșu, cât și alb, iar pentru desert vă recomand un vin dulce. Dacă folosiți la gătirea cărnii și vin, aveți grijă să serviți același vin și la masă, fie el alb sau roșu.
Folosiți cuțite de calitate, tigăi bune, ingrediente proaspete, de calitate.
Un fost poloist și un instructor de K1 se întrec în ringul ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”... Chef Florin Dumitrescu îţi spune cele mai mari secrete în bucătărie!...