Antena Căutare

Îți place sushi? Iată istoria acestui fel de mâncare

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Orezul este ingredientul de bază, iar pe lângă acesta se pun ingrediente mai mult în stare crudă – de obicei legume și pește.

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Orezul este ingredientul de bază, iar pe lângă acesta se pun ingrediente mai mult în stare crudă – de obicei legume și pește.

Inițial sushi era un ermen folosit pentru pentru conservarea prin fermentare a cărnii și peștelui. Mai târziu, obiceiul de consevare a fost abandonat e în China și s-a mutat în Japonia.

În Japonia secolului X, peștele era tăiat și spălat în interior cu sare, apoi umplut cu orez crud și pus la fermentat. Prima referire scrisă cu privire la acest preparat s-a făcut în anul 718. Sushi era o metodă de plată a impozitelor.

Pestele crud cu orez a fost numit haya - zushi , adică sushi mai rapid, devenind foarte popular în zonele sărace ale orașului Osaka. Bucătarul Hanaya Yohei (1799-1858) a creat un nou stil numit nigiri - zushi (sushi făcut cu mâna) .


Această formă de preparare este aceeași cu cea de astăzi. Datorită rapidității a devenit mâncare de fast-food. În 1910, 40 de mii de japonezi au emigrat în Statele Unite pentru a munci la construcția de linii feroviare, ducând cu ei rețetele și tradiția.

În 1970 companiile japoneze și-au extins afacerile în Statele Unite și au apărut primele restaurant de sushi. Dar americanii s-au lăsu convinși să consume acest tip de mâncare. În metropole ca Londra sau Paris, toată lumea adoră astăzi sushi.

Ou poșat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capră și sos BBQ auriu... Cum a învățat să gătească un fost spadasin, absolvent de ASE, cu masterat la Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x