Antena Căutare

Cele mai populare rase de câini

Decizia de a adopta un câine este complexă și nu ar trebui luată fără o minimă documentare înainte. Asta pentru că viața cu un companion canin poate fi extrem de frumoasă, dar și complicată, iar alegerea rasei trebuie să țină cont de anumite criterii.

Cele mai populare rase de câini Galerie
Cele mai populare rase de câini

Dacă te gândești să adopți un cățel, ține cont nu doar de preferințele pentru o anumită rasă, ci și de spațiul pe care îl va avea noul prieten, de prezența copiilor, de timpul pe care ești dispus să îl aloci dresajului etc. Anumite rase sunt potrivite pentru familii, datorită caracterului foarte blând în preajma celor mici. Chiar și între aceste rase sunt diferențe: unele sunt mai active și se potrivesc unor copii mai mari, altele sunt extrem de grijulii față de cei mici, fiind indicate familiilor cu bebeluși.

Iată câteva dintre cele mai populare rase de câini.

Labrador Retriever

Considerată, de multe decenii, cea mai populară rasă de câini pentru familii, Labrador Retriever este, de multe ori, prima opțiune a celor care au copii și vor și un cățel. Labradorii sunt veseli, adoră copiii și sunt foarte prietenoși, în general. Au un caracter plăcut care îi face să se împrietenească ușor cu oricine și nu sunt priviți ca o amenințare, în niciun moment. NU uita însă că labradorii au multă energie și, prin urmare, au nevoie de mult spațiu, de plimbări și activitate zilnică, intensă. Plus că, la maturitate pot ajunge până la 35 de kilograme.

Articolul continuă după reclamă

Golden Retriever

O altă specie extrem de iubită de familiile cu copii și nu numai este Golden Retriever. Sunt câini foarte inteligenți, care învață rapid multe lucruri. Plini de compasiune și cu un caracter voios, ei devin, de multe ori, mascota familiei care îi adoptă. Și acești câini au nevoie de activitate intensă: le place să alerge, să înoate, să facă aport și să se joace. Dacă nu îți place activitatea fizică, gândește-te, mai bine, înainte de a adopta un astfel de câine. Golden Retrieverii sunt foarte pofticioși. Când sunt mici îi poți răsfăța cu Friskies Junior pentru pui, iar când cresc poți alege alte sortimente de mâncare umedă și uscată.

Akita japonez

Akita inu japonez este un câine impozant, cu o atitudine de invidiat. Are o alură demnă și o postură a corpului extrem de mândră, care va întoarce cu siguranță privirile trecătorilor. Este un câine potrivit mai degrabă persoanelor care au experiență de dresaj sau au mai avut câini înainte. Are instincte puternice de vânătoare și va fi un foarte bun câine de pază. Este extrem de loial familiei sale. Și Akita Inu este un câine de talie mare. La maturitate, masculii pot atinge între 35 și 50 de kilograme. Alimentația acestei rase trebuie să conțină vitamine și minerale în echilibru.

Foto: https://www.pexels.com/photo/shiba-inu-dogs-wearing-party-hats-4588010/

Cele mai populare rase de câini

Beagle

Printre cei mai iubiți câini sunt cei din rasa Beagle. Potriviți atât pentru persoanele fără copii, cât și pentru familii, acești câini iubesc oamenii și au o personalitate extrem de atractivă. Sunt prietenoși, simpatici, adorabili și foarte activi. Să nu uităm că sunt câini de vânătoare, iar instinctele li se vor activa imediat, dacă simt un miros care îi captivează.

Pug

Acești câini sunt companionii perfecți pentru...odihnă. Le place să doarmă și să mănânce, astfel că vor fi potriviți pentru persoanele care nu doresc prea multă activitate fizică. Sunt însă un prieten necuvântător excelent pentru cei care au nevoie de cineva să împartă canapeaua, la un film. Fiind câini de talie mică, nu au nevoie de foarte mult spațiu de manevră. La maturitate, ajung la 6-7 kilograme. Însă este important să ai grijă la alimentația unui pug și la nivelul lui de activitate.

Cele mai populare rase de câini

Foto: https://www.pexels.com/photo/pawn-pug-sitting-on-beige-floor-1591939/

Buldog francez

Acest câine este un orășean prin excelență. Nu are nevoie de spațiu la curte, se descurcă excelent în apartament și este ușor de întreținut, chiar și de către persoanele ocupate. Urechile ascuțite l-au consacrat și îl deosebesc de verii lui buldogi. Vedetele care s-au afișat cu buldogi francezi au făcut ca acești câini să fie considerați la modă. Totuși, pentru cine dorește un companion fidel, alert și jucăuș, cu o personalitate lejeră, buldogul francez este alegerea ideală.

Indiferent ce rasă alegi, nu uita că adopția unui cățel este un pas important care trebuie făcut numai de persoanele pregătite cu adevărat să își asume responsabilitatea creșterii și dresajului unui animal de companie. Dacă vei avea grijă așa cum trebuie de noul tău prieten, satisfacțiile vor fi nenumărate.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x