Antena Căutare

Amenajare baie de serviciu

In ceea ce priveste baile de serviciu, atat designerii cat si beneficiarii proiectului de amenajare sau reamenajare baie se confrunta frecvent cu problema spatiilor insuficient de generoase.

In ceea ce priveste baile de serviciu, atat designerii cat si beneficiarii proiectului de amenajare sau reamenajare baie se confrunta frecvent cu problema spatiilor insuficient de generoase.

Cum amenajam un spatiu de baie neofertant ca dimensiune, dar astfel incat sa obtinem in final efectul de ‘wow’?

Sa spunem ca avem de amenajat o baie de doar 5 - 6 mp. Ne dorim ca aceasta sa fie complet si modern utilata, sa aiba spatii de depozitare. Si, fireste, totul sa fie integrat intr-o estetica impecabila. Misiune imposibila? Nu. Iata cateva propuneri pentru a solutiona aceste cerinte:

  • Putem opta fie pentru o cabina de dus, fie pentru un dus tip “walk-in”.
    In cazul cabinelor de dus, sunt preferabile cele de dimensiuni medii (80x80 / 90x90) pentru cabinele patrate sau similare pentru cele semirotunde. Panelele din sticle securizata asigura un plus de protectie. Optiunile sunt diverse, de la cele tehnice tip inchidere (magentica, cu usa batanta, glisanta sau plianta), pana la finisaje (panou mat sau transparent, finisaj crom sau lustruit etc.).

    Kit-urile care au optiuni de cromoterapie, aromadispenser, generator abur si hidromasaj ofera o experienta de wellness completa in pofida spatiului relativ limitat. Atentie la detalii – spre exemplu, directia de inchidere a usii sau inaltimea cabinei!

    Dusul tip walk-in (complet deschis sau cu un half-wall) este alegerea inspirata pentru amenajarea unei bai cu estetica moderna sau contemporana. Absenta ramelor, a panelelor si evident a cuvei inseamna un camp vizual mult mai uniform, in care zona de dus ramane “camuflata” pana in momentul folosirii.
  • In spatiul opus cabinei, putem integra o piesa de mobilier ce va urca pe vertical, eventual cu rafturi deschise, in care vom putea depozita multe dintre obiectele necesare intr-o baie. Alternativ, puteti limita spatiul de depozitare la cel oferit de mobilierul pentru lavoar.
    O vizita intr-un showroom de obiecte sanitare va poate familiariza cu modele diverse si va poate ajuta sa vizualizati alegerea potrivita.
  • Pentru ca sunt multe obiecte integrate intr-un spatiu limitat dimensional, vom apela la cateva trucuri care, vizual, sa aeriseasca incaperea si sa o fluidizeze. Astfel, vom alege un vas de toaleta suspendat, cu rezervor incastrat. Vom obtine efectul de plutire si senzatia de usor daca nu vom avea un picior al vasului de toaleta care sa se ancoreze in podea. La fel, absenta rezevorului economiseste spatiu vizual valoros si echilibreaza compozitia.
  • Pentru a rezolva problema amplasarii unui bideu intr-o baie care deja impune limitari de spatiu, se poate opta pentru un vas WC cu functie de bideu. Colectii de la fabricanti de traditie ofera un concept foarte atent construit si o suita de functii suplimentare extrem de utile. Un vas “rimless” contribuie la un aspect mult mai unitar, o curatare mai usoara si reducerea zonelor de posibile acumulari bacteriene. Tot din ratiuni de igiena, capacul poate fi actionat automat la unele modele; un senzor de miscare integrat permite si detectarea utilizatorului.
Articolul continuă după reclamă

  • Alegerea lavoarului consuma de obicei o mare parte din timpul alocat proiectului. Modelele sunt atat de variate ca forme, tip si dimensiuni incat decizia devine dificila, mai ales ca este o componenta de baza a camerei de baie.
    Pentru un spatiu foarte mic, o solutie la indemana este lavoarul de colt. Pozitia ii limiteaza insa zona de utilizare. Estetica poate avea si ea de suferit, asa ca ramane o rezolvare pentru o situatie in care alternative nu prea sunt.

    Altfel, un lavoar semiincastrat ramane practic si versatil, in ton cu tonul deja stabilit in proiect. Blatul pastreaza accesul rapid la obiectele de uz zilnic dar permite formei lavoarului sa persiste in compozitie, prin expunerea partiala.
  • O baterie de lavoar incastrata cu monocomanda continua liniile de vizual elegant, minimalist si va tempera riscul de a obtine o baie prea aglomerata vizual.

  • Un truc eficient pentru obtinerea iluziei de spatiu este utilizarea culorilor deschise. Acest lucru nu inseamna doar alb, el poate fi combinat cu tonuri de gri, bej, piersica, vernil, bleu. De asemenea, texturile cu efect de adancime sau 3D pot fi utile, de pilda, o faianta texturata sau reliefata, o vopsea speciala cu rezistenta ridicata la umezeala si igrasie.

    Important este ca elementele colorate din baie sa fie uniforme sau cat mai putin incarcate grafic, iar trecerile intre zonele de interes sa fie realizate cromatic cat mai soft.
12 soluții pentru a obține răcoare în casă fără a utiliza aer condiționat... Cum alegi aerul condiționat pentru casa ta. 12 criterii după care să te ghidezi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor Joi, 16.01.2025, 08:40
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x