- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Am creat pentru tine un ghid cu cinci sfaturi pe care să le aplici pentru a-ți mobila casa eficient, cheltuind cât mai puțini bani. Citește în continuare care sunt trucurile mulțumită cărora nu va mai trebui să te împrumuți!
1. Umple casa cu rafturi
Renunță la ideea de a investi într-o bibliotecă clasică de sufragerie și folosește în loc rafturi, de la podea până la tavan. Poți găsi la orice depozit de mobilă bucăți mari din PAL cu care îți poți crea propriile rafturi, în culorile sau formele dorite. Poți merge și mai departe cu această idee și poți face în dormitor, dacă spațiul îți permite, o zonă de dressing, fără să te mai preocupe prețul șifonierelor. Desigur, totul presupune puțină îndemânare, dar cu antrenament te poți surprinde cu talentul care stătea latent și pe care îl vei fructifica, în avantajul buzunarului tău.
2. Renunță la blatul de marmură din bucătărie
Știm, îți place atât aspectul marmurei, cât și rezistența acesteia, însă dacă bugetul tău este unul limitat, poți face un compromis, chiar și temporar. Tot PAL-ul este prietenul tău cel mai bun și în această situație, dacă înlocuiești lespedea din marmură cu un blat din acest material. Desigur, sub presiunea lamei de cuțit și a oalelor abia luate de pe foc, PAL-ul s-ar putea să aibă nevoie de înlocuire mult mai devreme decât te-ai putea aștepta, dar, așa cum spuneam și mai sus, poate fi vorba de o măsură temporară, până reușești să te echilibrezi cu banii.
3. Mai ieftin nu înseamnă mai bun!
Chiar dacă bugetul tău scârțăie, recomandarea noastră este să nu faci rabat de la calitate de dragul economiei. Un proverb evreiesc spunea că Sunt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine, așa că acesta ar trebui să reprezinte și pentru tine un motto în acest punct. Vasul de toaletă, chiuvetele sau bateriile nu trebuie alese după prețul cel mai mic, pentru produsele din această categorie au o durată de viață direct proporțională cu valoarea lor. Cu cât sunt mai ieftine, cu atât vor arăta mai rău mai repede sau se vor defecta iremediabil mai curând.
4. Alege doar strictul necesar
În dormitor nu ar trebui să ai mai multe piese de mobilier în afară de noptiere, pat și un dulap pentru haine. Ba chiar la ultimul ai putea renunța, urmând sfatul de la punctul 1. Până când bugetul nu îți permite, nu te „arunca” să cumperi și alte articole, chiar dacă limita maximă de pe cardul de cumpărături nu este atinsă. Îți vei mulțumi mai târziu pentru chibzuință, când nu vei fi nevoit să achiți din urmă datorii, comisioane sau dobânzi.
5. Recondiționează
Suntem siguri că nu ai putut privi setul vechi de scaune primit moștenire de la bunica altfel decât ca pe un rebut. Imaginează-ți, însă, cum i-ar sta cu un strat nou de vopsea, eventual unul colorat? Sau cum ai putea folosi vechea comodă pe post de pantofar cu loc pentru stat jos ori vechile dulapuri de bucătărie ca loc de depozitare excelent pentru balcon. Nu-i așa că deja ai tăiat de pe listă multe piese de mobilier de care credeai că ai nevoie?
Sperăm că te-au inspirat sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus și că deja ai câteva idei care te vor ajuta să mobilezi casa cu bani puțini!
De ce acoperișurile din țiglă metalică sunt cele mai rentabile tipuri de acoperișuri... Îți ridici o casă? Vezi 5 sfaturi de la meseriașii în construcții...