Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Curățenia de toamnă: Trucuri rapide cu bicarbonat de sodiu

Curățenia de toamnă în casă sau în apartament nu trebuie să fie o povară. Cum toamna este sezonul renovărilor și al curățeniei generale, iată câteva trucuri ce pot fi folosite în gospodărie

Curatenia de toamna

Curățenia de toamnă în casă sau în apartament nu trebuie să fie o povară. Cum toamna este sezonul renovărilor și al curățeniei generale, iată câteva trucuri ce pot fi folosite în gospodărie.

Curățenia de toamnă este întotdeauna binevenită, mai ales că vremea este încă destul de caldă. Pentru a face curățenie în casă sau în apartament cu bani puțini, putem folosi soluții de curățat ieftine și cât mai puține toxice, cum ar fi oțetul și bicarbonatul de sodiu, considerate o minune pentru curățenia de toamnă.

Curățenia de toamnă. Organizarea

  • Înainte de toate fă un plan de curăţenie în casă. Fiind o curăţenie de toamnă în detaliu este nevoie să te gândeşti de unde începi, cum ai vrea să îţi organizezi lucrurile, de ce ai nevoie şi la ce trebuie să renunţi.
  • Strânge toate obiectele de care nu mai ai nevoie şi depozitează-le într-un loc unde nu te pot încurca sau renunţă la ele definitiv dacă nu îţi mai folosesc niciodată. Cu cât este mai mult spaţiu, cu atât casa ta va arăta mult mai curată şi aerisită.
  • Atenție la detalii. Începe curăţenia apartamentului din ultima cameră din locuinţa, poate chiar camera care nu a fost prea des locuită şi începe să o cureţi de la tavan în jos. înainte de a te apuca de curăţenie, ia cu tine toate ustensile de care crezi că ai nevoie; în acest fel nu vei fi nevoit să mergi dintr-o cameră în alta. Atenţia la detalii atunci când vine vorba de curăţenie constă în aspirarea corectă a prafului.

Citește și: Renovare apartament. Cât te costă, principalele etape și sfaturi utile

Curățenia de toamnă în casă și în apartament cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de utilizări. Atât bicarbonatul de sodiu, cât și oțetul pot fi folosite în cele mai diverse scopuri. În plus, este un produs ieftin, pe care-l putem avea oricând la îndemână.

Soluții de curățat cu bicarbonat de soidiu pentru curățenia de toamnă

Bicarbonatul de sodiu și oțetul au abilitatea de a dezinfecta suprafețele, a îndepărta petele și a elimina grăsimea.

  • Soluții pentru curățenia în bucătărie și în baie. Utilizări bicarbonat de sodiu

Proprietățile antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu și ale oțetului pot fi folosite pentru a dezinfecta toate suprafețele din baie și bucătărie. Aceste produse pot îndepărta resturile de săpun, petele de umezeală și alte reziduuri care se acumulează.

Combină 2 linguri (20 g) de bicarbonat de sodiu, ¼ cană (62 ml) de oțet alb și 2 căni (500 ml) de apă.

Toarnă apa într-un vas și adaugă bicarbonatul de sodiu și oțetul alb. Așteaptă până dispare spuma, apoi folosește soluția preparată pentru a-ți curăța baia sau bucătăria. Freacă suprafețele cu ajutorul unei perii sau al unui burete. Lasă soluția să acționeze 10 minute, apoi clătește.

  • Soluții pentru curățarea covoarelor cu bocarbonat de sodiu

Curățarea eficientă a covoarelor necesită un amestec din: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. Amestecați ingredientele și puneți-le într-un pulverizator de geamuri.

Pulverizați produsul direct pe covor, lăsați câteva minute (3-4) și frecati cu o perie de covoare. Apoi, pregătiți într-un lighean o soluție de apa călduță și puțin oțet. După ce ați terminat cu frecatul covorului, luați o cârpă curată și înmuiați-o în apa din lighen și ștergeți covorul.

  • Curățarea cuptorului cu bicarbonat de sodiu

Cuptorul cu microunde va fi mai bine curățat când ai la îndemână bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu va putea acționa și ca un adevărat odorizant, eliminând eventualele mirosuri neplăcute.
Vei obține mai rapid un cuptor cu microunde perfect curat dacă vei proceda astfel:

  • Într-un castronel cu apă vei pune câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu. Apoi, vei da drumul cuptorului pentru 3-5 minute
  • Când cuptorul se va opri, vei continua să ții închisă ușa, pentru că numai așa în interiorul acestuia se vor degaja vapori ce vor putea dizolva murdări
  • Castronul cu apă caldă va fi îndepărtat din cuptor și vei putea începe să-l cureți cu o cârpă umedă.
  • Curățenia de toamnă. Eliminarea mirosului neplăcut din frigider

Când ai impresia că nimic nu te mai ajută să îndepărtezi mirosurile persistente, neplăcute, din frigider, poți să încerci și bicarbonatul de sodiu. Tot ce ai de făcut va fi să pui în frigider un mic vas în care se află bicarbonatul și să îl lași acolo până când nu vei mai mirosurile deranjante. Nu numai că acestea vor dispărea, dar nici alimentele ce se află acolo nu vor fi afectate de prezența bicarbonatului.

Citește și; De ce se strică mâncarea în frigider și cum scăpăm de mirosurile neplăcute. Trucuri și sfaturi utile

Mușcatele, florile toamnei

După ce ai terminat curățenia de toamnă, împrospătează atmosfera cu flori! Alege mușcatele, înfloresc abundent până toamna târziu. Dacă ești în clubul de adoratori și vrei ca florile tale să fie cele mai frumoase, udă-le numai pământul, nu punând apă în farfuria ghiveciului. Mușcatele se dezvoltă armonios într-un amestec din pământ de frunze, pământ de flori, nisip, turbă, completat cu mraniță.

Citește și: Flori în ghiveci. Cum îngrijești mușcata, planta medicament, pentru înflorire abundentă