Cum alegem pantofii copiilor pentru scoala

Prima zi de şcoală a copilului poate fi considerată motiv de fericire, însă în aceeaşi măsură poate reprezenta şi un factor de stres în vederea pregătirilor necesare. Deşi poate fi incredibil de interesant, procesul pregătirii pentru şcoală, mai ales în cazul bobocilor care fac cunoştinţă pentru prima oară cu aceasta, poate fi unul extrem de stresant pentru părinţi.

Cum alegem pantofii copiilor pentru scoala

Aceştia au atât de multe lucruri la care să se gândească, de la ceea ce vor pune în ghiozdan la pachet pentru când i se va face copilului foame, până la cumpărarea rechizitelor, a articolelor de îmbrăcat sau de încălţat ori a uniformei şcolare, acolo unde este cazul. Dar, atât timp cât abordarea este una potrivită, părinţii nu ar trebui să aibă prea multe probleme în a face faţă provocărilor care apar odată cu începerea cursurilor de către micuţii lor. Realizate toate la momentul potrivit, în circumstanţe potrivite, acestea vor duce la o păşire cu dreptul în acest început.

De exemplu, pentru a avea idee de unde puteţi începe căutările pentru încălţămintea potrivită, iată câteva dintre sfaturile de care ar trebui să ţină seama orice părinte atunci când trebuie să pornească în căutare. Ţineţi seama că atunci când va păşi pentru prima dată în sala de clasă, acesta trebuie să se simtă confortabil şi încrezător, să nu îl deranjeze nimic fizic pentru a-şi îndrepta atenţia spre ceea ce se va întâmpla de acum înainte.

Înainte de toate, măsuraţi piciorul copilului. În primii ani, este deosebit de important să se măsoare picioarele copilului înainte de a îi cumpără acestuia o nouă pereche de pantofi. Acest lucru se datorează faptului că este posibil să aveţi şansa de a vorbi cu un expert (ar fi de dorit să aveţi această ocazie) care vă poate sfătui dacă copilul are nevoie de o încălţăminte potrivită largă sau îngustă şi ce mărime ar trebui să cumpăraţi pentru a vă asigura că aceştia pot fi purtaţi cu uşurinţă încă de noi, că nu sunt deloc rigizi şi astfel confortul piciorului nu este sacrificat.

Este bine de ştiut că alegerea mărimii potrivite a încălţămintei nu este întotdeauna uşoară, deoarece mărimile nu sunt standardizate pentru toate mărcile pe care le-aţi putea lua în considerare. Un asistent de vânzări bun de la orice magazin de încălţăminte ar trebui să vă poată ajuta să descoperiţi ce perechi se vor potrivi perfect fiului sau fiicei dvs. Aceştia ar trebui să fie experţi în domeniul lor şi să ia în considerare dezvoltarea picioarelor copilului atunci când vă vor recomanda stiluri pe care le cred a funcţiona cel mai bine pentru fiecare persoană în parte.

Gândiţi-vă cu atenţie la materialul din care sunt realizate încălţările. Atunci când alegeţi pantofii de şcoală pentru primul copil, este recomandat să optaţi pentru materiale naturale, cum ar fi cele din piele ecologică, pentru că acestea vor fi durabile şi respirabile. Mai mult decât atât, materialele de acest fel sunt de lungă durată şi pot fi protejate şi reparate dacă este nevoie pe viitor.

Pielea sintetică este, de asemenea, o alegere populară între părinţi, deoarece aceasta este rezistentă la apă şi, de obicei, mai accesibilă la preţ decât alte materiale. Pielea patentată este, totodată, o opţiune de luat în calcul, dar, deşi este relativ durabilă, aceasta este destul de dificil de reparat odată ce a fost spălată.

Luaţi în considerare toate stilurile disponibile pentru a-l identifica în final pe cel care se potriveşte cel mai bine copilului. Când vine vorba despre încălţăminte şcolară, veţi vedea că există o mulţime de stiluri de încălţăminte atât pentru băieţi, cât şi pentru fete. Deci, este important să luaţi în considerare marea diversitate de stiluri înainte de a lua decizia finală, pentru că preferinţele personale sunt cele care au ultimul cuvânt de spus. Copiii poartă ce le place lor, nu ce le place părinţilor, nu uitaţi.

Desigur, ţineţi cont şi de eventualele reguli ale şcolii, dacă este cazul. Fiecare școală poate avea propriile reguli cu privire la ce tipuri de încălţăminte sunt potrivite pentru copii, aşa că acesta este unul dintre primele lucruri la care trebuie să vă gândiţi. De exemplu, unele şcoli nu vor permite copiilor să poarte pantofi într-un anume stil, în timp ce altele vor fi mai permisive sau mai stricte. Asiguraţi-vă că acordaţi atenţie acestor recomandări, astfel încât să nu vă pierdeţi banii pe o pereche de pantofi care nu sunt permişi în şcoală la care va merge copilul.

Deoarece copiii care abia păşesc pentru prima oară în şcoala vor avea nevoie de încălţăminte băieţi care să le ofere un echilibru bun şi în acelaşi timp să fie uşor de încheiat pentru că este posibil ca aceştia să nu fie suficient de pricepuţi să îşi lege singuri şireturile, recomandat este să optaţi la început pentru încălţăminte cu închidere velcro (cu scai). Acest lucru le va permite să-şi scoată pantofii şi să-i pună din nou cu un minim efort.

Este, de asemenea, înţelept să vă gândiţi la faptul că veţi dori ca pantofii aleşi să fie potriviţi tot anul sau măcar mai multe sezoane. Aşa că, în timp ce s-ar putea să fiţi tentat să mergeţi spre o pereche de cizme care să-l ajute pe micuţ să facă faţă pe timp de iarnă, luaţi în considerare faptul că acestea nu vor fi deloc practice în lunile de vară. Cu siguranţă vreţi o încălţăminte uşoară, dar rezistenţa şi respirabilă, aşadar faceţi alegerile în consecinţă.

Asiguraţi-vă că micuţul dvs. este fericit. În dimineaţa primei zile de şcoală, dar şi în cele care vor urma până la finalul anului şcolar, singurul lucru care va conta este fericirea şi confortul copilului, aşa că ar trebui să ţineţi cont de acest lucru atunci când faceţi cumpărăturile pentru şcoală. Cereţi-i copilului părerea şi spuneţi-i să vă anunţe dacă o pereche de pantofi pe care îi încearcă sunt incomozi. Dacă este mulţumit de pantofii pe care îi alegeţi împreună, aceasta va ajuta că prima lor experiență cu şcoala să meargă mult mai bine.

Ultimele știri