Antena Căutare

Adidaşii, cum îi alegi în funcție de activitate

Adidaşii sunt articole de încălţăminte concepute pentru a aduce un plus de confort şi pentru a facilita desfășurarea activităților dinamice.

adidasi Galerie
Adidaşii, cum îi alegi în funcție de activitate

Sunt acele piese care îţi permit să beneficiezi de libertate de mişcare maximă. În afară de faptul că pot fi purtaţi o perioadă îndelungată fără a simți starea de oboseală, vin cu avantajul versatilităţii. Pot fi purtaţi cu uşurinţă cu ţinute sport şi casual confortabile.

Când spui adidasi barbati, te gândeşti la pantofii potriviţi de alergare, pentru tenis, baschet, la cei pe care îi porţi la sala de sport. Magazinele CCC au pregătit o varietate mare de pantofi sport şi adidaşi din care poţi să selectezi. Fie că alegi să mergi în magazinele fizice, fie că optezi pentru cumpărături online, beneficiezi de aceleaşi preţuri excepţionale. Şi totuşi problema principală rămâne cum alegi pantofii sport în funcție de activităţi?

Adidaşi pentru mers sau activități specializate?

La prima vedere pare ciudat, dar trebuie sa ştii că mulţi producători consacrați creează adidaşi doar pentru mers, cunoscuţi şi sub numele de adidaşi de stradă sau lifestyle. Aceştia au aspect sport, sunt foarte confortabili, însă nu sunt potriviţi pentru realizarea activităţilor dinamice. Fie au tălpi rigide, fie nu susţin corect picioarele în timpul antrenamentelor. Alegerea incorectă a adidaşilor poate produce accidentari destul de urâte.

Adidaşii pentru activități specializate sunt şi ei variaţi. La prima vedere, poţi descoperi adidaşi pentru alergare, adidaşi pentru tenis, volei, baschet, fotbal, skating, adidaşi de drumeţii. Pantofii sport pentru alergare sunt în primul rând foarte uşori, deci nu obosesc picioarele. Totuşi la o privire mai atentă vei observa că aceştia sunt foarte bine căptuşiţi, astfel că protejează de şocurile produse în timpul procesului de alergare.

Adidaşii pentru tenis sunt construcții complexe. Aceştia au tălpi speciale, foarte stabile care permit realizarea rapidă a mişcărilor specifice. Sunt compacţi şi au închidere bună, astfel sunt minimizate accidentările. Pantofii pentru tenis au design special şi în partea interioară sunt gândiţi să absoarbă şocurile la sărituri.

Tot la capitolul articole de încălţăminte specializate intra şi adidaşii pentru volei şi baschet. Aceste piese au tălpile construite să susţină greutatea şi au design special care atenuează şocurile de la sărituri. Pantofii dedicaţi acestor sporturi sunt gândiţi să susţină gleznele şi să minimizeze accidentările.

Adidaşii pentru fotbal pentru exterior îi recunoşti după celebrele crampoane. Sunt creații speciale care permit mişcarea optimă pe suprafeţele acoperite cu iarbă. Crampoanele speciale previn accidentările, iar sistemele de închidere sunt gândite inteligent şi asigură stabilitatea necesară în timpul loviturilor.

Tot în categoria pantofilor specializaţi găsim şi adidaşii pentru drumeţii, dar şi pe cei pentru skating. Aceştia au tălpi speciale care previn alunecările, în plus sunt prevăzuţi cu sisteme speciale de închidere care susţin foarte bine gleznele.

Indoor sau outdoor

Un alt detaliu pe care trebuie să îl analizezi ține de modul de exploatare. Pantofii sport destinaţi activităţilor în sală au tălpi diferite fără de cei creaţi pentru activităţile exterioare. Fiecare dintre acestea au anumite particularităţi, însă sunt gândiţi să asigure libertate de mişcare şi siguranţă.

Tehnologii utilizate, design, preferințe personale

Ultimele detalii pe care trebuie să le analizezi țin de tehnologiile utilizate. Cei mai mulți producători realizează cercetări ample în domeniul încălţămintei sport şi permanent implementează tehnologii care îi ajută pe cei ce iubesc sportul şi mișcarea să realizeze performanță în siguranţă. Nu trebuie să ignori nici detaliile legate de aspect, construcție, cromatică și, bineînțeles, preferințe personale.

PC Garage anunţă cel mai mare Black Friday de Gaming... Cele mai frecvente minciuni pe care le spun bărbații, iar femeile le cred...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x