Antena Căutare

Calendar ortodox 17 ianuarie. Sf Antonie cel Mare. Ce efecte miraculoase are rugăciunea sa

Calendar ortodox 17 ianuarie. Sf Antonie cel Mare. Rugăciunea te scapă sărăcie și blesteme

sfantul antonie, calendar crestin ortodox 17 ianuarie

Calendar ortodox 17 ianuarie. Sf Antonie cel Mare. Rugăciunea te scapă sărăcie și blesteme. Ce să rostești în ziua Sfântului Antonie cel Mare.

În calendar creștin ortodox 17 ianuarie este sărbătoare de cruce albastră. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Antonie cel Mare, cel considerat întemeietorul vieții monahale și cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vieții călugărești.

Despre viața și activitatea Sfântului Antonie cel Mare, aflați, în detaliu aici.

Calendar Ortodox 17 ianuarie. Rugăciunea Sfântului Antonie cel Mare

Despre rugăciunea Sf Antonie cel Mare, pomenit de creștini, joi, 17 ianuarie, se spune că are are puteri miraculoase și aduce ajutor celor aflați în sărăcie. De asemenea, rugăciunea are puterea de lupta contra blestemelor. Citește, mai jos, rugăciunea puternică către Sfântul Antonie cel Mare.

„Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.”

Cu rudele tale mănâncă, bea, dar fereşte-te să dai sau să iei ceva de la ele! Părintele Gheron Iosif Vatopedinul ne înva... Calendar ortodox 17 ianuarie. Profeția Sfântului Antonie cel Mare...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x