Calendar ortodox 24 septembrie. Sărbătoare. Ce mare sfântă prăznuim azi

În calendar ortodox din 24 septembrie, Biserica Ortdodoxă o prăznuiește pe Sfânta Muceniță Tecla, cea întocmită cu apostolii. 

calendar ortodox 24 septembrie

În calendar ortodox din 24 septembrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Muceniță Tecla, cea întocmită cu apostolii. Sărbătoarea zilei de luni 24 septembrie îi este dedicată, așadar, Sfintei Mucenițe Tecla.

Sfânta Tecla este prima femeie care a pătimit pentru credinţa în Mântuitorul lumii. S-a născut în primul secol creştin în cetatea Iconiu (acum aflată în Turcia), din părinţi păgâni. De o frumuseţe deosebită, Tecla a devenit logodnica unui tânăr de neam bun, pe nume Tamir. Deşi avea doar 18 ani, era foarte înţeleaptă. Ascultând cuvântul despre feciorie al Sfântului Apostol Pavel, care prin anul 45, însoţit fiind de Varnava, propovăduia pe Hristos la Iconiu, în casa lui Onisifor, Tecla a hotărât să trăiască toată viaţa ei în curăţie trupească şi să slujească Evangheliei Domnului.

Calendar ortodox 24 septembrie. Sărbătoare. Ce mare sfântă prăznuim azi

Sfânta Mare Mucenița și întocmai cu Apostolii Tecla

Potrivit crestin-ortodox.ro, sfântă Tecla este cea dintâi mucenița care a pătimit pentru credința în Hristos și a trăit pe vremea Sfântului Apostol Pavel, fiind ucenică Sfântului Apostol Pavel. Ea s-a născut în Iconia și, la vârstă de 18 ani, a fost logodită cu un tânăr de bun neam, anume Tamir. Printre alte daruri, sfântă avea și frumusețe trupească și adunase multă învățătura, pentru o tânără de vârstă ei.

Pe la anul 45 după Hristos, când Apostolul Pavel a venit în Iconia, însoțit de Varnava, Sfânta MucenițăTecla, ascultându-l vorbind în casă lui Onisifor a îmbrățișat nouă credința; și, înțelegând, tot de la Pavel, prețul fecioriei, s-a hotărât a-și trăi viață că fecioară, în slujbă Evangheliei Domnului, că una ce avea de la Dumnezeu și darul cuvântului, cu o mare adâncime și putere de convingere.

Sfânta Muceniță Tecla a pătimit din cauza credinței sale: a fost blestemată să ardă de vie de către mama sa sau pedepsită să fie aruncată în mijlocul fiarelor flămânde.

Sfânta Tecla a săvârșit multe minuni de-a lungul vieții, de aceea este la mare cinste printre sfinții din calendarul ortodox.

Luna septembrie e pe sfârșite, așadar, nu ezita să afli ce sărbători religioase sunt în calendarul crestin ortodox din luna octombrie 2018.

Ultimele știri