Concepeti un design
Dupa ultima moda, camera bebelusului trebuie sa fie vopsita in culori neutre si sa aiba un decor simplu, care sa fie in armonie cu restul casei. Nu trebuie sa uitati de un colt destinat jucariilor de plus si nici de cateva tablouri haioase.
Nu aglomerati camera cu prea multa mobila
Este ultimul lucru de care aveti nevoie - sa va impiedicati, la patru dimineata, de cine stie ce piesa de mobilier. Investiti in cateva piese de calitate, care sa reziste in timp: un patut de lemn pliant care mai tarziu poate deveni patul copilului, un scaun confortabil, o masa de schimbat robusta care include si un dulapior de haine.
Alegeti o vopsea fara chimicale
Exista si la noi vopseluri fara chimicale care ii asigura bebelusului dvs. un mediu sanatos. Trendul curent este sa vopsiti jumatatea de jos a peretilor cu o culoare si cealalta jumatate cu alta culoare, cele doua parti putand fi delimitate elegant de o banda colorata de tapet.
Nu cumparati un balansoar ieftin
Scaunele balansoar se gasesc la diferite preturi, dar amintiti-va ca veti petrece o gramada de ore in acesta: cand va alaptati copilul, cand incercati sa-l adormiti sau doar il tineti in brate pentru a-l linisti. Faceti-va o favoare si luati-va un scaun cat mai confortabil.
Investiti in asternuturi organice
Bebelusul dvs. merita un mediu non-toxic, sanatos, asa ca puteti incepe prin a-i oferi asternuturi din bumbac produs fara pesticide chimice.
Nu uitati lucrurile de baza
Primele zile sau saptamani pot fi ametitoare, asa ca e bine sa aveti la indemana tot ce va trebuie pentru o tranzitie cat mai lina de la spital acasa. Astfel, aveti nevoie de:
scutece
crema pentru iritatii
servetele umede
lotiune
dezinfectant de maini
alcool sanitar
Cereti sfatul prietenilor sau familiei
Invitati sora, mama, bunica sau o prietena buna sa vina si sa verifice daca totul e in regula in camera - lucruri care dvs. v-ar putea scapa. Ca masuri de siguranta, trebuie acoperite prizele, indepartate cordoanele, firele si orice ar putea pune in pericol bebelusul in momentul in care incepe sa mearga de-a busilea si sa incerce sa apuce.
Cel mai important sfat
Apucati-va acum de pregatirea camerei bebelusului. Sarcina poate fi solicitanta, asa ca trebuie sa va faceti planurile din timp si sa o luati cu incetul, muncind putin cate putin la camera - chiar si numai o jumatate de ora pe zi. Cand va veni copilul, va veti bucura ca are un spatiu in care sa se simta... ca acasa.
Citeste si Sfatul Parintilor
Foto: theblinddesigner.com
VIDEO! Reteta zilei: salata mediteraneeana cu creveti... VIDEO! Vezi cum arata cea mai mare colectie de jucarii din lume!...