Antena Căutare

Cum inveti un copil mic sa socializeze

In primii ani din viata unui copil, parintii sunt prietenii sai cei mai buni. Cu ei se joaca, vorbeste si de ei depinde pentru a le fi implinite toate dorintele. Parintii sunt cei care le ofera dragoste si atentie si desi vor sa pastreze aceasta legatura stransa cu cel mic, la fel de important este sa si il invete pe micut sa socializeze cu alti copii de varsta lor si sa dezvolte relatii de prietenie.

Inca din momentul in care cel mic incepe sa mearga de-a busilea, este indicat sa aiba contact cu alti copii, sa se joace si sa isi dea seama in ce mod au loc aceste interactiuni, dar mai ales sa devina mai tarziu persoane care se integreaza intr-o societate si pot trai in armonie cu cei din jur.

Daca ai vazut vreodata un adult de rea-vointa care se inghesuie sa iti ia locul in parcare sau iti fura mancarea din frigiderul de serviciu, probabil ai de-a face cu o persoana care a fost crescuta sa creada ca totul graviteaza in jurul ei. Cu cat dezobisnuiesti mai devreme copilul de aceasta notiune, cu atat este mai bine.

Prin faptul ca ii ajuti sa interactioneze cu alti copii de varsta lor, care ar putea vrea aceleasi jucarii pe care le au ei, au aceeasi nevoie de atentie si iubire, ei vor invata ce inseamna sa imparti, sa ajuti, sa colaborezi si sa te simti bine in compania altcuiva.

Mamele care lucreaza gasesc de nulte ori pe cineva care sa aiba grija de puii lor atata timp cat ele sunt la serviciu. Insa daca pana in acel puncte, ele au fost printre putinele persoane cu care copilul a interactionat foarte mult, adaptarea la cineva nou ar putea fi un proces extrem de dificil.

De aceea este bine ca cel mic sa cunoasca alti copii, fie ca este vorba de cei ai vecinilor sau prietenilor de familie. In plimbarile prin parc sau in jurul blocului, el ar putea intalni copilasi de varsta lor si este indicat sa fie incurajati sa interactioneze. Copilul va incepe dupa un timp sa recunoasca nu doar imprejurimile casei sale, dar si persoanele pe care le-a mai vazut.

Oamenii simt nevoia de atentie si a stabili legaturi cu alti semeni inca de la nastere. Un copil va intoarce capul atunci cand va auzi vocea cuiva si va distinge vocile parintilor sai. Pe masura ce cresc, ei vor stabili legaturi cu alte rude (pe unii ii va placea, pe altii nu). La reuniunile de familie, copiii se intalnesc cu verisorii lor, se joaca impreuna si invata ce inseamna dinamica unui grup.

Copilul tau va descoperi daca este mai mult un lider sau cineva care urmeaza indicatiile altei persoane, poate va incerca ambele roluri si va decide care i se potriveste. Daca vrea sa se simta bine intre mai multi copii va avea de ales intre a se juca frumos, corect sau a fi exclus din grup si va afla astfel ce este permis si ce nu.

Foto: connect.in.com

Design eco pe timp de criza... Cum alegi jucariile potrivite bebelusului tau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x