Antena Căutare

Cum sa avem o masa de gradina mozaic

In zilele calduroase de vara, in care numai in casa nu-ti vine sa stai, simtim nevoia sa stam fie in gradina, fie pe balconul apartamentului, oricat de mic ar fi el.

Oricine are in casa sau pe langa casa o masa, masuta sau chiar un scaun cu tablia rotunda pe care nu-l mai poate folosi ca atare din diverse cauze: fie ca s-a invechit si nu mai arata asa de bine, fie ca am schimbat stilul de decorare a casei, fie ca pur si simplu nu ne mai place.

Nu ne mai place asa cum arata acum, dar exista foarte multe modalitati de reinventare a oricarui obiect. De exemplu, tablia mesei rotunde poate capata un aspect provensal daca lipim deasupra un model in mozaic. In loc de bucati de ceramica putem folosi pietricele colorate sau piese de domino, carti de joc sau orice alte obiecte ne vin in minte.

Ce materiale ne trebuie si cum procedam
Pentru mozaic avem nevoie de mai multe materiale. Sa le luam in ordine. In primul rand, avem nevoie de adeziv pentru mozaic si piesele ceramice colorate, pe care le putem achizitiona de la magazinele fondului plastic sau de la depozitele de constructii.

In functie de dimensiunile mesei si modelul pe care dorim sa-l cream, alegem dimensiunile pieselor si culorile acestora. Cel mai simplu model de creat este o floare tip margareta, cu petale lunguiete egale si un centru rotund.

O alta varianta este sa combinam forme geometrice, patrate sau romburi de culori diferite, intercalate sau suprapuse. Daca nu ai mana sigura la desen liber, deseneaza sau copiaza de pe Internet modelul, mai intai pe o coala de hartie, decupeaza-l si apoi traseaza conturul cu un creion pe tablia mesei, centrat.

Lipeste apoi fiecare bucatica de ceramica (sau sticla) pe contururi, apoi interiorul acestora. La sfarsit, umple si exteriorul desenului, cu piese de alta culoare. Grosimea tabliei va avea si ea bucatele de ceramica lipite uniform, pentru ca este vizibila.

Cand totul e gata, lasa sa se usuce, pentru ca adezivul sa fixeze mozaicul. Pentru finisarea si uniformizarea modelului, astfel incat paharele sa nu se rastoarne, se foloseste un chit pe baza de ciment, care se intinde uniform peste desen cu un cutit cu lama lata si flexibila.

Nu uita sa umpli toate spatiile dintre piese, intocmai ca la pavajele de strada si sa folosesti manusi. Chitul poate fi si el colorat, asortat cu culorile modelului ales, sau un gri sau maro neutru.

Dupa ce s-a uscat chitul, cu o carpa umeda se spala suprafata pieselor, pana redevine vizibila culoarea si stralucirea acestora.

Revista Felicia Ce facem in weekend?... Tine astmul sub control!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x