Căutare Live

Cum sa pastrezi busuiocul proaspat

Busuiocul proaspat aduce un plus de aroma bucatelor tale, in special salatelor sau preparatelor proaspete. Desi mai putin folosit ca cel uscat, care e disponibil foarte usor, la indemana, cel proaspat poate fi cultiva in casa tot timpul anului.

Daca il cumperi proaspat din piata sau il culegi proaspat de undeva, si doresti sa-l mentii in forma buna nu doar cateva zile, ci chiar si saptamani, e important sa stii urmatoarele lucruri.

1. Nu-l baga la frigider

Frigul va face ca frunzele de busuioc sa se innegreasca si isi pierd din aroma.

2. Tine-l afara, intr-un bol cu apa

Da, solutia pentru fire si frunze proaspete de busuioc este sa ai un vas mare cu apa (bol) undeva in bucatarie, deci la temperatura camerei.

Daca ai busuioc in ghivece sau afara, si vrei sa-l culegi, ai grija sa nu rupi doar frunzulitele, ci cat mai mult din tulpina. Apoi baga toata ramura de busuioc in apa, avand grija ca fiecare parte sa stea scufundata in apa.

Acelasi lucru fa-l si daca ai cumparat busuioc din magazine, ambalat in plastic. Un pas in plus aici: taie putin din capatul tulpinii, pentru reimprospatare, si de-abia dupa aceea baga busuiocul in apa.

3. Nu tine borcanul sau vasul in bataia soarelui

Busuiocului plantat in pamant ii place soarele, nu acelasi lucru e valabil si cu cel recoltat, cules sau cumparat. Prin urmare, tine vasul ferit de lumina si intr-un loc racoros. Schimba apa zilnic!

In aceste conditii busuiocul proaspat, cumparat din magazine sau din piete, iti va rezista timp de saptamani bune!

Foto: happybellyfood.com

Sezonul sparanghelului: cum sa il alegi cu atentie... Repetitie generala pentru vara...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri