Antena Căutare

Cum sa sterilizezi borcanele

Pentru a preveni contaminarea si a prelungi perioada de valabilitate a conservelor facute in casa e important sa stii cum sa sterilizezi borcanele si sticlele.



•Preincalzeste cuptorul la 110˚ C. Spala borcanele si capacele acestora cu apa calda si detergent. Clateste-le bine. Apoi scunfunda-le intr-un vas mare cu apa rece.

• Adu apa la punctul de fierbere. Da focul mai mic, acopera vasul cu un capac si fierbe 10 minute. Pregateste-ti o tava acoperita cu un prosop curat.

• Folosind un cleste, scoate borcanele si capacele si pune-le cu gura in jos pe tava. Apoi baga tava la cuptor 15 minute.

Pont: Evita socurile termice. Sosurile sau dulceturile calde se pun in borcane calde, iar cele reci in borcane reci. Altfel borcanele se vor sparge, lasandu-te cu multe cioburi si o mizerie de care in mod sigur te poti lipsi.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

Articolul continuă după reclamă
S-a inventat pastila anti-imbatranire!... VIDEO! Reteta: Gogosi cu magiun...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x