Antena Căutare

Cum te joci cu hamsterul

Pentru ca timpul pe care il petrecem cu animalul nostru de companie sa fie cat mai placut, trebuie sa respectam cateva reguli In cazul hamsterului, este bine de retinut ca, oricat l-am iubi de mult si am vrea sa ne jucam cu el, trebuie sa-i respectam programul zilnic, ritmul biologic. Hamsterii, se stie, sunt mai activi seara si in timpul noptii, asa ca este important sa-i lasam sa doarma, sa se odihneasca de tot parcursul zilei. Daca deranjam hamsterul in timpul somnului, el va fi suparat si probabil din ce in ce mai refractar la orice tip de mangaiere sau atingere. La hamsteri, simtul mirosului este mult mai dezvoltat decat vederea, asa incat ar fi bine sa ne spalam pe mani inainte de a lua in palme micutul animal, mai ales daca degetele ne miros neplacut (de exemplu a mancare).

Interactiune blanda

Daca atingerea este blanda si vorbim cu glas domol ori de cate ori ii curatam cusca, foarte curand ne va recunoaste vocea si mirosul specific si va deveni mai prietenos din proprie initiativa. Hamsterii se ingrijesc ei insisi destul de bine, dar este nevoie si de atentia si grija noastra - trebuie periati la un anumit interval de timp sau chiar zilnic, daca avem timp. Aceasta scurta perioada in care ne ocupam de el poate fi folosita pentru a ne cunoaste mai bine reciproc si pentru a studia animalul, asigurandu-ne ca este sanatos.

Mancatul este pasiunea oricarui hamster, ca de altfel si colectarea si depozitarea mancarii. Urmareste-ti hamsterul si vei ramane uimit cat de capabil e sa care totul si sa ascunda. Poti sa-i oferi papadie proaspata sau frunze de laptuca si sa-l urmaresti cat e de simpatic cand si le indeasa in "buzunarelei lui de marsupiu. Este capabil sa-si bage acolo jumatate din greutatea corpului sau si sa o care sarguincios. O alta metoda de a-l face sa se "dea in spectacoli este modul de a-i da hrana. Tinem dumicatul cu degetele la o inaltine oarecare, "obligandu-li sa se ridice pe picioarele din spate ca sa-si capete portia. Atentie - este contraindicat sa-l servim, fie si in gluma, cu chipsuri, alune sarate, ciocolata sau citrice.

Reinventarea... rotii

In salbaticie, hamsterii alearga cam 8 km intr-o noapte pentru a aduna hrana. Prin urmare, cei tinuti in cusca beneficiaza de un exces de energie pe care trebuie sa si-l consume. Daca echipam cusca cu o rotita de plastic sau de metal, montata pe un ax fix, animalul va face miscare si isi va petrece o mare parte din noapte alergand in interiorul ei, iar noi, proprietarii, ne vom putea odihni linistiti.

E bine sa ungem axul rotitei cat mai des cu ulei vegetal, pentru a-i reduce zgomotul. Putem petrece un timp minunat cu animalul nostru de companie folosindu-ne de o multime de jucarii simple pe care le avem in casa. De exemplu, va fi foarte incantat sa treaca repetat printr-un tub de carton pe care i-l asezam in cale atunci cand il lasam liber prin incapere, supravegheat, desigur. Ii plasam in cate un colt al camerei o bucata de ambalaj de hartie pe care o va mesteca multumit. Sau construim din bete de lemn un musuroi sau un labirint simplu prin care micul nostru prieten sa invete sa se strecoare.

Articolul continuă după reclamă

Este bine sa-i oferim obiecte rotunde din lemn (un mosor) pe care el sa le poata manevra plin de interes. Nu este necesar sa-l fortam daca una dintre jucarii nu-l pasioneaza pe moment. Curiozitatea lui innascuta il va conduce negresit sa exploreze orice obiect nou de joaca i-ai da. Trebuie sa avem in vedere ca fiecare jucarie va fi folosita si rontaita de hamster. Prin urmare, sa alegem jucarii din materiale durabile, care nu se despica in bucati mici, periculoase pentru animal. Si atentie - interactiunea cu un catel sau cu o pisica, ori cu o mana de om neexperimentata poate fi foarte stresanta pentru micutul hamster.

Citeste si Revista Felicia
Foto: hwallpaper.com

Cum sa ai un ten stralucitor si plin de vitalitate... Reteta: Vinete gratinate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x