Ingrediente:
- 200g unt moale;
- 8 prune rosii;
- 140g zahar tos;
- 3 oua batute usor;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 175g faina;
- 6 linguri de lapte;
- 85g migdale, taiate;
- 6 linguri cu varf gem de coacaze negre sau gem de prune;
- 2 linguri de porto.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 160ºC/gaz 4. Se da cu unt o forma de pasca, se tapeteaza cu hartie de copt. Hartia de copt se unge la randul ei. Prunele se curata de samburi si se taie felii.
2. Se bate untul cu zaharul pana se albeste. Se adauga ouale si coaja de lamaie si se bat. Cu un mixer la turatie minima se incorporeaza faina si laptele. Se adauga migdalele si se toarna in forma. Se asaza prunele deasupra in cercuri suprapuse. Se pudreaza cu zahar si se da la cuptor pentru o ora. Se scoate si se raceste in forma 15 minute.
3. Se scoate prajitura din forma si se asaza pe un platou. Intr-o cratita mica se topeste gemul de prune cu porto si doua linguri de apa pentru a obtine un sirop.
4. Se acopera prajitura cu acest sirop cu ajutorul unei pensule. Poate parea mult, dar un strat gros de glazura arata bine. Se lasa sa se aseze inainte de a servi.
FOTO: goodfood.ro
Desert: Budinca cu mere si mure... Cinci sfaturi simple pentru buze sexy...