Antena Căutare

Desert delicios: Prajitura glazurata cu prune

Aceasta prajitura este foarte delicioasa. O poti prepara cu prune din compot.

Ingrediente:

- 200g unt moale;

- 8 prune rosii;

- 140g zahar tos;

Articolul continuă după reclamă

- 3 oua batute usor;

- coaja rasa de la o lamaie;

- 175g faina;

- 6 linguri de lapte;

- 85g migdale, taiate;

- 6 linguri cu varf gem de coacaze negre sau gem de prune;

- 2 linguri de porto.

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 160ºC/gaz 4. Se da cu unt o forma de pasca, se tapeteaza cu hartie de copt. Hartia de copt se unge la randul ei. Prunele se curata de samburi si se taie felii.

2. Se bate untul cu zaharul pana se albeste. Se adauga ouale si coaja de lamaie si se bat. Cu un mixer la turatie minima se incorporeaza faina si laptele. Se adauga migdalele si se toarna in forma. Se asaza prunele deasupra in cercuri suprapuse. Se pudreaza cu zahar si se da la cuptor pentru o ora. Se scoate si se raceste in forma 15 minute.

3. Se scoate prajitura din forma si se asaza pe un platou. Intr-o cratita mica se topeste gemul de prune cu porto si doua linguri de apa pentru a obtine un sirop.

4. Se acopera prajitura cu acest sirop cu ajutorul unei pensule. Poate parea mult, dar un strat gros de glazura arata bine. Se lasa sa se aseze inainte de a servi.

FOTO: goodfood.ro

Desert: Budinca cu mere si mure... Cinci sfaturi simple pentru buze sexy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x