o cana de malai
o cana de faina de grau
o cana de zahar
1 ou
1/2 cana smantana
1 cubulet de unt semitopit
o nuca de drojdie
o lingura de mac
o lingura de lisa
Mod de preparare:
1. Lisa este un produs specific bucovinean si da bine in orice camara printre borcanele de gemuri si zacusca. Se prepara asa: se iau cateva portocale sau lamai si li se rade coaja. Se asaza un strat pe fundul borcanului si deasupra se pune un strat de miere sau zahar, deasupra iar un strat de coaja rasa si iar un strat de miere sau zahar si tot asa pana la buza borcanului, apoi se depoziteaza. Cand lisa capata o culoare zaharata este numai buna de folosit.
2. Drojdia se topeste in apa calduta si se amesteca totul astfel incat sa obtineti o smantana groasa. Se adauga acum lisa si macul, cam o lingura de fiecare. Se lasa la cald un pic sa creasca faina alba. Se pune in forme de briose si se da la cuptor pana se face aurie.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!