Ingrediente:
- 120g de unt;
- 70g de zahar;
- 1 ou;
- 200ml de vin alb dulce;
- 215g de faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- coaja de la jumatate de lamaie;
- extract de vanilie;
- 2 lingurita cu scortisoara, macinata;
- 8-10 prune de mai multe culori.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi. Se scoate untul din frigider pentru a se inmuia putin si se mixeaza cu zaharul pana capata aspectul unei spume.
2. Se adauga in compozitie pe rand: oul, coaja de lamaie, vinul si extractul de vanilie. Se amesteca faina cu praful de copt, intr-un bol separat. Se adauga amestecul de faina peste compozitia anterioara, mixand continuu.
3. Se tapeteaza o tava de 40cm/40cm cu hartie pentru copt si se rastoarna compozitia. Se presara deasupra in mod uniform scortisoara macinata. Se aranjeaza deasupra prunele. Se coace la 180° C, aproximativ 50 de minute.
FOTO: staceysnacksonline.com
VIDEO! Vezi ce a speriat-o atat de tare pe aceasta pisicuta!... Machiajul hamburger, intr-o reclama la produse fast-food...