Antena Căutare

Desert: Prajitura pufoasa cu lamaie

O prajitura gustoasa, indulcita de bezea crocanta si racorita cu o crema delicioasa de lamaie. Perfecta pentru zilele insorite de toamna.

Ingrediente:


Pentru crema de lamaie:


220g de zahar brun
3 oua
sucul de la 4 lamai, coaja rasa fin
de la 1 lamaie
1 lingura de amidon
40g de unt
1 lingurita esenta de vanilie
sau semintele de la un baton

PENTRU BLAT
4 oua
100g de zahar brun
100g de faina, amestecata cu 1 lingurita de praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie

Pentru bezea

4 albusuri
250g de zahar brun


Mod de preparare

• 1. Pentru crema de lamaie, se pun intr-o cratita zaharul, ouale si coaja de lamaie si se mixeaza tinand vasul pe un foc foarte mic, pana se dizolva tot zaharul. Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul, pana se formeaza o pasta, si se adauga in cratita, impreuna cu restul de suc de lamaie si cu untul. Se mixeaza in continuare, tinand cratita pe focul foarte mic, pana cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga vanilia amestecand, se transfera totul intr-un bol si se acopera cu folie alimentara. Se lasa la racit.

• 2. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de prajitura de 25cm diametru. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Pentru blat, se bat ouale si zaharul cu mixerul cel putin 5 minute, pana se obtine o consistenta foarte densa. Se cerne deasupra faina si se incorporeaza cu grija, impreuna cu coaja de lamaie, pastrand cat mai mult aer. Se toarna compozitia in forma de prajitura si se niveleaza. Se da la cuptor 30 de minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 5 minute, se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.

• 3. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se asaza blatul pe o tava si se unge cu crema de lamaie. Se face bezeaua batand cu mixerul albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se formeaza varfuri care se tin singure. Se adauga restul de zahar si se bate in continuare, pana cand compozitia devine foarte batoasa. Se acopera intreaga prajitura cu bezea, in strat compact. Se da la cuptor 8 minute, pana cand bezeaua devine aurie pe alocuri. Se lasa la racit 10 minute, apoi se da la frigider o jumatate de ora inainte de a o servi.

Citeste si alte retete si articole interesante pe Good Food!

Reteta: Dovleac umplut cu chili picant... Cinci moduri in care sa dirijezi o pisica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x