Ingrediente
- 1 cutie Parfait instant;
- 100ml de lapte rece;
- 100ml de smantana dulce pentru frisca rece;
- 30g de stafide;
- 1 lingurita de esenta de rom.
Mod de preparare
1. Inainte de toate, stafidele se pun la inmuiat in rom, unde trebuie sa stea circa 30 de minute. In paralel, laptele si smantana se amesteca bine cu praful de Parfait si se omogenizeaza timp de 3 minute cu mixerul. Dupa ce compozitia capata o consistenta cremoasa, se adauga si stafidele si esenta de rom si se amesteca din nou.
2. Formele in care vrei sa pui amestecul, fie ca vorbim de bolul de inghetata sau forme mici de chec, se captusesc cu folii, iar apoi se umplu cu Parfait-ul si se acopera cu aceeasi folie. Compozitia rezultata se congeleaza 4 ore.
3. Pentru servire, se scoate din forma, se indeparteaza folia si se taie felii de 2- 3cm. Se decoreaza cu frisca si stafide.
FOTO: delish.com
5 motive pentru care el nu te-a sunat... Desert: Jeleuri de vanilie cu compot de caise...