Mod de preparare
1. Intr-o craticioara se amesteca bine pudra de cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita, sa se inmoaie zaharul si devine ca un sirop gros. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.
2. Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rand 6 galbenusuri, frecand bine dupa fiecare.
3. Se adauga apoi siropul de cacao racit si se amesteca. Din crema se ia deoparte un sfert din cantitate, iar restul se da la frigider.
4. In crema oprita se pune o lingura cu varf de faina si albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, prin rasturnare, de doar cateva ori.
5. Se unge forma de tort cu unt solid, se toarna compozitia usor si se da la cuptor la foc mic. Se lasa sa creasca si sa se coaca. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca blatul va da inapoi.
6. Cand este copt, se scoate, se lasa sa se raceasca, se aseaza pe platou si se imbraca cu crema din frigider. Se da la rece pentru cateva ore.
Citeste si alte retete si articole interesante pe Good Food!