Sucul de lamaie continua "munca" otetului, mai ales la robinete, pe care le curata pana le face sa straluceasca. Sucul de lamaie "se combina" la curatenie cu alte produse alimentare, pentru a-si spori eficienta. Amestecat cu putina sare, scoate petele de pe anumite metale. Este si un minunat dezodorizant, inlaturand mirosurile neplacute din frigider sau din cuptorul cu microunde.
Sapunul negru, folosit de obicei in industria cosmetica, este plin de virtuti si in gospodarie. De obicei, forma in care se foloseste in scopuri casnice este cea de pasta. Este un sapun pe baza de potasiu, apa si un ulei de masline, de obicei de masline negre. Este un foarte bun degresant si decapant.
Bicarbonatul de sodiu este "vedeta" oricarei gospodarii. Este bun la toate, de la baia bebelusilor, baile de frumusete si relaxare si unele suferinte digestive, cum sunt "arsurile" la stomac, pana la curatarea obiectelor sanitare, a covoarelor, din care scoate mirosurile "statute" si a pantofilor, in interior, de unde, la fel, scoate mirosurile specifice.
Cristalele de soda, cunoscute si sub denumirea de "carbonat de sodiu", nu trebuie confundate cu bicarbonatul de sodiu. In afara de starea naturala in care se gasesc, se pot obtine din creta amestecata cu sare. Cristalele de soda sunt folosite la curatarea diverselor obiecte si, nefiind toxice, se pot folosi si la curatarea vaselor de bucatarie.
Iar pentru un parfum placut in locuinta, cele mai bune sunt uleiurile esentiale, cum sunt cele de pin, levantica, menta, portocala si multe altele, pentru toate preferintele.
Spirtul de lampa (spirtiera), care contine in principal metanol (3,15% pana la 7%) si alcool etilic (67% pana la 90%), este un degresant puternic si dezinfectant eficient. Trebuie sa fie folosit cu atentie, pentru ca este usor inflamabil.
Uleiul de in este "protectorul" lemnului, ca si ceara de albine si cea vegetala. Uleiul de in se impregneaza in lemn si il fereste astfel de umezeala.
Citeste si Jurnalul
Foto: housecleaning-tips.com