Tot ce ai nevoie pentru acest sport este desigur un Frisbee, un teren cu iarba si cativa prieteni.
Acest tip de sport a fost inventat la sfarsitul anilor '60 de un grup de liceeni de la Columbia High School. In jocul original, puteau juca 20-30 de oameni in fiecare echipa. De asemenea, puteai alerga cu Frisbee-ul. Acum, nu mai ai voie sa faci acest lucru iar regulile spun ca fiecare echipa poate sa aiba maxim 7 jucatori.
1. Terenul ar trebui sa aiba 64 x 37 metri si 23 de metri in zona de scor. Daca nu ai la dispozitie un teren atat de mare, atunci normal ca poti folosi si unul mai mic, in functie de cati sunteti.
2. Cum incepe jocul - ambele echipe se aliniaza la inceputul zonei de scor iar cei din aparare arunca discul celor din atac.
3. Cum zboara discul - Discul poate fi aruncat unui coleg din echipa, in orice directie. Nu trebuie sa alergi cu discul; il arunci de pe loc. "Aruncatorul", cel care are discul in mana in momentul respectiv, are 10 secunde sa-l paseze cuiva. Cel din defensiva trebuie sa numere cu glas tare secundele care trec din momentul in care jucatorul tine discul si pana il arunca. Tine minte: nu are voie mai multe de 10 secunde!
4. Cand dintr-un motiv sau altul, discul nu ajunge la cel intentionat (iese din teren, este interceptat, etc), cel din aparare ia imediat discul si devine atacant.
5. Intre jucatori nu este permis contactul de niciun fel; jucatorii nu au voie sa foloseasca colegi pentru a-l bloca pe cel din echipa adversa. Daca aceste lucruri se intampla, jocul se opreste si toti revin la pozitiile initiale de pe teren.
6. Nu exista arbitru. Fiecare isi recunoaste vina pentru ce a facut si se supune regulilor jocului. Daca intampini rezistenta din partea celorlalti si nu cadeti la intelegere, nu poti face altceva decat sa incerci sa-i convingi sau sa renunti.
7. Spiritul jocului - Frisbee este un joc competitiv dar asta nu inseamna ca ceilalti iti sunt dusmani. Toti trebuie sa aiba un comportament fair-play si sa-i respecte pe ceilalti.
sursa text: kidzworld.com
sursa foto: veer.com
Depresia – mai mult decat o stare, o boala... Cum influenteaza televiziunea ceea ce consuma copiii...