- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Silueta, un cosmar
Cea mai mare problema a gravidelor este silueta. Nu este cazul sa incepeti o cura de slabire in timpul sarcinii, insa aceasta nu inseamna ca puteti minca orice, oricit si la orice ora.
Cel mai important este sa mincati in cantitati rezonabile, iar daca va este foame intre mese, optati pentru legume si fructe pentru a va mentine in limitele normale ale greutatii pina la finalul sarcinii.
Grasimile si dulciurile rafinate nu trebuie sa fie pe masa zilnic, iar aluaturile, pastele fainoase si prajelile ar trebui evitate.
Celulita, un dusman de care nu scapa aproape nici o gravida, poate fi si ea combatuta in cele noua luni de sarcina.
Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med, nu le recomanda gravidelor cremele anticelulitice, insa ele pot fi substituite cu drenante sau cu diverse extracte naturale, precum cele de iedera sau ceai verde. Cele mai bune metode de a combate celulita ramin insa gimnastica si masajul.
Vergeturi fac peste jumatate din femeile insarcinate si, fiindca indepartarea lor definitiva este dificila, cel mai bun tratament este preventia. Gravida trebuie sa maseze cu o crema hidratanta, de doua ori pe zi, zonele predispuse la vergeturi: abdomen, fese, coapse, solduri, sini.
Toate procedurile cosmetice pe baza de caldura, precum epilarea cu ceara, sauna, baile in cada, trebuie evitate in cele noua luni de sarcina, intrucit accelereaza ritmul cardiac si circulatia.
Cremele si tratamentele anticelulitice care contin cafeina nu sint nici ele indicate femeilor insarcinate. Aceeasi recomandare este valabila pentru solutia de permanent si pentru epilarea definitiva cu laserul sau cu lumina intens pulsata.
Vopsea de par
Majoritatea gravidelor renunta la vopseaua de par, crezind ca perhidrolul si amoniacul din continutul ei se absorb prin pielea capului si-l afecteaza pe bebelus. Substantele nu pot ajunge la el in acest mod.
Potrivit specialistilor sunt nocivi vaporii care se degaja in timpul vopsitului sau permanentului. Insa gravida se poate vopsi o data in primul trimestru de sarcina, dar fara sa se expuna la vapori mai mult de 20-30 de minute, precizeaza dr Viviana Iordache.
Dupa primele trei luni, fatul este format si nu va mai fi afectat de vopsitul parului.
Copilul meu este ca argintul viu... Infuzia cu dragoste pentru parul tau...