- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Jucăriile educative pentru copii reprezintă o modalitate distractivă prin care cei mici pot învăța lucruri noi și își pot dezvolta creativitatea. De asemenea, sunt o idee bună pentru a petrece timp de calitate cu cei mici și de a îi ține departe de ecranele telefoanelor și tabletelor.
Pe piață există numeroase tipuri de astfel de jucării, clasificate pe vârste și niveluri de dificultate. Iată câteva idei de cadouri pentru cei mici care să le pună mintea în mișcare și să le ocupe timpul într-un mod educativ:
Puzzle-ul
Puzzle-ul se numără printre cele mai populare jocuri educative, fiind iubit atât de copii, cât și de adulți. Poate fi utilizat de la vârste foarte fragede, începând cu un an și contribuie la dezvoltarea multor abilități, printre care gândirea strategică, coordonarea, memoria sau concentrarea. Totodata îi învață atât pe copii cât și pe adulți cât de importantă este perseverența și răbdarea.
Kendama
Kendama a devenit populară în România în urmă cu câțiva ani și este în continuare unul dintre cele mai iubite jocuri pentru copii. Recomandată celor cu vârste de peste 4 ani, kendama este o jucărie care îmbunătățește coordonarea ochi-mână, concentrarea, echilibrul și reflexele. Așadar, dacă vrei să cumperi un cadou pentru un copil foarte energic, nu ai cum să dai greș cu o kendama.
Instrumente muzicale
Chiar dacă nu sunt cele mai silențioase jucării, instrumentele muzicale contribuie la dezvoltarea abilităților artistice și a creativității copiilor și îi ajută să își descopere talentul. Dacă cei mici se arată interesați și pasionați de instrumentele de jucărie, acestea pot fi înlocuite la vârsta potrivită cu unele adevărate, la fel de benefice dezvoltării creierului.
Jocurile de strategie
Destinate copiilor de peste 5 ani, jocurile de strategie ajută la concentrare și la dezvoltarea gândirii strategice. De asemenea sunt o variantă bună pentru a petrece timp cu cei mici într-un mod educativ și distractiv în același timp. La fel ca si puzzle-urile, jocurile de strategie sunt clasificate pe vârste și sunt foarte iubite de copii.
Cărțile de colorat
Cărțile de colorat sunt o modalitate bună de a-i tine pe cei mici ocupați și de a-i încuraja să îți manifeste creativitatea. De asemenea, dezvoltă atenția la detalii, concentrarea și simțul artistic.
Concurs gratuit pentru elevii din școala primară și gimnazială! Ce premii se pot câștiga... VIDEO, pas cu pas! Cum vopsești ouă de Paște cu tehnica șervețelului...