Ajunsa in San Francisco, pisica avea nevoie de un nume. Si asa ea a fost prima pisica purtand numele de burmaneza. In Anglia, pentru ca inca nu ii era definit un nume clar a fost numita pentru un tip ciocolata siameza.
Apoi a fost stabilit un program prin care s-a incercat inmultirea si perpetuarea speciei. Pentru inceput Wong Mau a fost imperecheata cu un motan siamez din care au rezultat atat pui ciocolatii, cat si puiuti siamezi. Mai tarziu ea a fost imperecheata cu unul dintre puii sai maro, de data aceasta rezultand trei tipuri de pui: siamezi, ciocolatii deschisi si ciocolatii inchisi. Rasa burmaneze culoaste astfel mai multe culori de pisici. Insa puii ciocolatii inchisi sunt cei care reprezinta tipul pur de pisica burmaneza.
Uneori descrisa ca o "caramida imbracata in matase", burmaneza este o pisica de dimensiuni mijlocii, cu un corp musculos, atletic. Are o blana foarte matasoasa si scurta si ochii de culoarea galben-aurie. Femelele sunt in general mai mici decat masculii.
Temperamentul pisicii burmaneze
Aceste feline sunt blande, sociabile, inteligente si foarte placute ca animale de companie. Sunt mai putin galagioase decat pisicile siameze si nu le place sa fie lasate singure pe perioade lungi de timp. Sunt extrem de jucause, mai ales cand sunt tinere, insa cel mai mult le place sa motaie in bratele stapanilor. Desi multa lume confunda pisica burmaneza cu cea birmaneza datorita tarii de origine si asemanarii de nume, ele sunt diferite.
Ingrijire
Burmanezele nu au nevoie de o ingrijire complicata. Un periaj saptamanal menit sa indeparteze parul care cade este suficient. Sunt ideale pentru familiile cu copii, pentru ca au rabdare cu cei mici si iubesc compania oamenilor.
Foto: burmesecatlover.com
VIDEO! Reteta cipriota: pastizio... Cum sa cureti geamurile cu otet...