- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Daca am hotarat sa trecem la mineral, atunci primul pas ar fi identificarea mineralelor din compozitie. Pe langa calitate, care nu trebuie sa lipseasca niciunui produs de machiaj, traditional sau mineral, pe eticheta produsului, la inceputul listei, ar trebui sa se regaseasca urmatorii ingredienti minerali: dioxid de titaniu, oxid de zinc, oxizi de fier, mica, oxiclorid de bismut si nitrit de bor.
Sa nu credeti, insa, ca mineralele utilizate in produsele de machiaj mineral provin direct din natura. Toate mineralele sunt prelucrate in laborator si asta deoarece mineralele naturale preluate direct de la sursa pot fi contaminate cu metale grele sau alte toxine.
Dar prelucrarea in laborator nu le face mai putin eficiente; laboratorul nu face altceva decat sa asigure puritatea produsului.
Ce anume sunt si ce fac ingredientii din produsele minerale? Oxidul de zinc este aprobat de catre FDA ca ecran solar, acest mineral de culoare alba fiind recunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si anti-microbiene. Dioxidul de titaniu este aprobat de catre FDA ca ecran solar protector.
Mica este folosita in cosmetica dupa ce a fost prelucrata, fiind raspunzatoare de aspectul fin si satinat al produsului finit. Oxicloridul de bismut, supranumit si perla sintetica datorita sclipirilor sale metalice, este o pudra de culoare alb-sidefie preparata sintetic care adauga culoare si acoperire.
Nitritul de bor este o pudra alba manufacturata, cu aspect matasos, care confera produsului o textura delicata, acoperire si stralucire. Este cunoscut ca fiind mineralul cel mai delicat care reflecta lumina, conferind un aspect desavarsit machiajului. Oxidul de fier - rugina, este folosit, in general, pe post de colorant.
Gradul ridicat de acoperire oferit de un produs de machiaj mineral este cel mai mare avantaj al acestuia, pe langa protectia solara si beneficiile aduse tenului.
Produsele minerale de machiaj trebuie testate intodeauna chiar daca v-ati gasit culoarea potrivita si vreti sa ramaneti fidela acesteia: fiind un produs mineral, exista diferente de culoare si nuante.
De asemenea, veti vedea diferenta intre un produs mineral si unul traditional, pur si simplu arata altfel aplicate pe ten: sunt mai fine, mai delicate, nonocluzive - lasa pielea sa respire si sa functioneze normal.
La Hair&Makeup Fest, prima expozitie de machiaj si coafura, unde makeup artistii profesionisti ai celor mai bune companii de profil din Romania a fost locul in care weekendul acesta produsele minerale au putut fi testate.
Voi le-ati incercat? Cum vi se par?
sursa: www.fashionandbeauty.ro
Gucci va lansa o colectie haute couture... Tinerii actori din "Harry Potter" regreta terminarea filmarilor...