Antena Căutare

Mici gesturi de bunătate despre care trebuie să știe cei mici

Părinții sunt cele mai bune exemple pentru cei mici, în orice aspect al vieții lor. Atunci când învață despre lumea din jur, este cel mai important să poată observa și să fie implicați în actele de caritate sau să învețe să dăruiască. Dacă aceștia sunt crescuți într-un mediu care le permite să simtă și să dea mai departe bunătatea, vor reuși să devină mai empatici și mai atenți la lumea din jurul lor. Iată cum cum poți să le transmiți cele mai importante lecții:

Mici gesturi de bunătate despre care trebuie să știe cei mici
Cei mici trebuie să devină oameni mai buni | pexels.com

Generozitatea de zi cu zi

Cadourile pentru membri ai familiei, copii din familii nevoiașe sau prieteni nu trebuie oferite doar atunci când se marchează un eveniment special. Zilele de naștere sau sărbătorile sunt, de obicei, momentele în care oamenii își fac surprize, însă trebuie să-l înveți pe cel mic să nu urmeze cu strictețe această regulă. Familiile nevoiașe au nevoie de ajutor pe toată perioada anului, iar voluntariatul este doar una dintre formele prin care oricine poate ajuta.

Poți să te implici alături de cel mic ori de câte ori ai timp să iei parte la acțiuni caritabile pentru copii sau adulți. De asemenea, gesturile mici precum cadourile simbolice, cu mesaj profund trebuie încurajate. Ca și părinte, poți cumpăra alături de cel mic un breloc personalizat pentru cineva drag din familie sau pentru un prieten apropiat. El va înțelege astfel că aceste legături trebuie prețuite, amintindu-le celorlalți despre importanța pe care o au în viața noastră.

Protejarea celor mai puțini norocoși

Nu îl izola pe copil de oamenii care se integrează mai greu în societate. Fie că este vorba de copii de vârsta lor sau adulți, ei trebuie să știe că nu toți oamenii au aceleași posibilități și resurse. Dacă îi ajuți pe cel mic să învețe mai multe despre societate, cu bune, dar și cu rele, îl poți ajuta să vadă dincolo de prejudecăți.

Explică de ce alegi să îi ajuți pe cei care au nevoie și de ce ar fi nevoie pentru ca situația lor să se schimbe. Un copil mic nu va putea înțelege asemenea concepte de la o vârstă fragedă, însă dacă te are exemplu, nu va mai fi nevoie să aveți discuții complicate. În timp, va reuși să descopere singur cele mai bune metode de a duce mai departe ceea ce a învățat cu ajutorul tău.

Ocrotirea animalelor

Un copil sensibil poate înțelege mai devreme de ce animalele trebuie ocrotite și ajutate atunci când nu se pot ajuta singure. Nu trebuie, însă, să aștepți ca cel mic să deschidă un asemenea subiect pentru a-l ajuta să descopere cum poate să facă asta și de ce contează.

Vizitele regulate la adăposturile pentru animale sau chiar luarea în foster a unei pisici sau a unui câine sunt momentele perfecte pentru a ajuta la crearea unei legături speciale între copil și animale. Odată cu înțelegerea iubirii necondiționate care poate fi oferită și primită, copilul va face cunoștință și cu sentimentul de ocrotire. Nu îți fie teamă să îl lași să interacționeze cu animale, iar atunci când ai dubii încearcă să abordezi situația cu atenție și grijă.

Micile gesturi de bunătate se învață devreme, dar trebuie să devină o rutină. Pentru ca cel mic să nu uite cele învățate, nu te opri din a-l expune la astfel de acțiuni până când ajunge la o vârstă la care poate să le aleagă singur.

Sursa foto: pexels.com

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x