• Odata curatate, anghinarele se oxideaza foarte repede, ceea ce le face sa-si piarda din culoare. Asadar, pentru a impedica sa se intample acest lucru, freaca-le cu lamaie, imediat dupa ce le decojesti. In multe restaurante se pastreaza anghinarele crude, gata preparate, in apa cu adaos de vitamina C (acid ascorbic) - acesta nu da nicio aroma apei - dar o lamaie stoarsa va avea acelasi efect.
• Cand prepari anghinarele, mirosul metalic de leguma cruda se va transfera pe degete. Spala-ti mainile bine dupa prepararea retetei, deoarece acest miros este oarecum neplacut.
• Pentru a verifica daca anghinarele sunt facute, se inteapa in centru cu un bat de frigaruie sau cu varful unui cutit ascutit - nu ar trebui sa intampini mare rezistenta. Daca totusi
par tari, mai lasa-le la fiert; verifica in continuare din minut in minut.
• Prepararea anghinarelor poate ca necesita ceva efort, dar pot fi pregatite si lasate in zeama in care au fiert pana la doua zile.
Citeste si Good Food!