Recent a fost dat publicitatii un studiu despre impactul acestui trafic de date asupra copiilor. Condus de psihologul social Geoff Beattie de la universitatea din Manchester, studiul a implicat o serie de experimente pe copii de 13 ani si parintii lor si a incercat sa determine ce anume face ca aceasta generatie sa fie diferita.
"Cine este cel mai bogat om din lume in ziua de azi?" au fost intrebati participantii la experiment. Parintii pareau cam incomfortabili, cautau confirmarea din partea copiilor, devenit adevarati guru ai digitalului.
Si in timp ce copiii au stiut sa dea raspunsul corect - Carlos Slim Helu, parintii au omis sa scrie si "2010" la cautare, raspunzand astfel ca cel mai bogat om ar fi inca Bill Gates. Nici nu a contat ca cei mici nu au auzit niciodata de Slim, ci de faptul ca ei au incredere totala in ce le zice calculatorul.
Parintii petrec mai mult timp intrebandu-se asupra veridicitatii raspunsului, in timp ce copiii isi pun toata increderea in Google. Din punct de vedere tehnologic, parintii nu pot fi pe aceeasi lungime de unda cu cei mici, dar ei o responsabilitate imensa in a-i invata ca cel mai popular raspuns nu e necesar cel adevarat.
Pe masura ce informatia care apare pe internet cunoaste o crestere uluitoare, copiii sunt predispusi pericolului de a asimila multa informatie incorecta.
Parintii si profesorii numai sunt cei care detin toate informatiile, nu sunt sursele principale pentru copii, dar ii pot cu siguranta ajuta sa evalueze si decodeze ce exista in lume.
foto: momaroo.com
Obiectele din casa: istoria toaster-ului... Cea mai cautata vedeta online: Justin Bieber...