Căutare Live

Pierderile de memorie si problemele in gandire pot sa apara de la 40 de ani

Ani la rand, expertii au fost convinsi ca schimbarile subtile in memorie si functii mentale, care apar natural cu inaintarea in varsta, de obicei isi fac aparitia in jurul varstei de 60 de ani, conform CNN.

Dar, aceasta ar fi o ipoteza optimista. Un nou studiu al cercetatorilor de la British Medical Journal releva ca aceste schimbaril cognitive pot sa apara si la varste de 40 de ani.

Cercetatorii din Europa au monitorizat functiile mentale a 7.000 de functionari britanici, timp de zece ani. Acestia au descoperit ca pana si cei mai tineri participanti, in varsta de 45 de ani, au manifestat semne slabe, dar deloc de neglijat, de pierderi de memorie, probleme in argumentare si discurs.

Schimbarile au fost prea mici pentru a afecta viata de zi cu zi a subiectilor, dar s-a vazut clar in cadrul unui test al cercetatorilor, la care erau supusi subiectii o data la trei-patru ani.

Sursa: Antena3

FOTO: hepta.ro

VIDEO! Tendintele in moda pentru anul 2012... VIDEO! Machiajul perfect pentru 2012...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri