- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 425g conserva de ananas in suc;
- 200g faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 85g zahar tos brun;
- 50g fulgi de cocos;
- 2 oua;
- 85g unt, topit;
- 150g iaurt natural;
- 175g morcov ras.
PENTRU DECOR
- 50g crema de cocos;
- zeama de ananas din conserva;
- 100g zahar pudra;
- 50g fulgi de cocos;
- glazura portocalie pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC si se asaza 12 hartii pentru briose intr-o tava. Se scurge ananasul, pastrand zeama, apoi se paseaza cu o furculita. Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare. Se bat ouale impreuna cu untul topit si iaurtul si se toarna in bol, impreuna cu morcovul si ananasul. Se amesteca rapid, apoi se pune compozitia in formele de briose si se coc 18 minute, pana cand cresc si devin aurii. In acest stadiu, pot fi congelate pana la o luna.
2. Pentru decor, se amesteca crema de cocos cu 5 linguri de suc de ananas si se adauga zaharul pudra. Se pun fulgii de cocos pe o farfurie sau pe o tava. Se scot briosele din hartie si se pun pe un platou. Se toarna glazura peste ele, acoperindu-le complet, apoi se trec prin cocos. Se lasa sa se usuce cateva minute. Cu ajutorul unui sprit, se schiteaza cate un morcov cu glazura portocalie pe fiecare briosa.
Citeste si Good Food!
Mirajul competitiei, la Opera Comica pentru Copii... Helen Mirren, cea mai stilata femeie trecuta de 50 de ani...