- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
BAI CU INFUZII
Plantele se folosesc sub forma de bai, inhalatii si aromaterapie. De asemenea, se folosesc uleiuri aromate, care au rolul de a elibera de secretii caile nazale, dar care sunt si dezinfectante locale.
Pentru bai se folosesc busuiocul, coada soricelului, musetelul. Se infuzeaza o lingura din una dintre aceste plante sau o lingura din amestecul acestor plante si 250 ml de apa. Dupa ce se raceste infuzia, se spala in special mucoasa nazala. "Totodata, din aceasta infuzie se pot pune picaturi, 5-6 picaturi in fiecare nara", spune specialistul nostru.
LEVANTICA
La fel de accesibile si eficiente sunt si inhalatiile. In apa fierbinte se adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale de cimbru, anason, rozmarin, eucalipt, levantica, ienupar si lamai. Cate o picatura din oricare din aceste uleiuri se poate pune in fiecare nara. Sau se pot pune in lampa de aromaterapie.
RETETA CEA MAI SIMPLA
Se fierb 100 ml de apa, se raceste si se adauga o jumatate de lingura de sare. De preferat sare grunjoasa, spune specialistul nostru. Se aplica doua picaturi in fiecare nara. Procedura este contraindicata cardiacilor si tuturor celor care au restrictii ale consumului de sare. De asemenea, curatarea cu apa sarata calmeaza congestia nazala si elimina particulele incarcate cu virusi si bacterii.
CONDIMENTE
Mancarurile piperate actioneaza si ele ca descongestionante naturale. Asadar, puteti adauga piper, ardei iute si hrean in mancarurile preparate. De asemenea, alegeti alimentele bogate in vitamina C, cum ar fi citricele.
Citeste jurnalul.ro