Ingrediente (32-35 chiftelute):
trei felii de paine integrala;
50 ml lapte;
500 grame carne tocata de curcan macra (piept);
trei fire de ceapa verde, tocate marunt;
doi catei de usturoi, tocati marunt;
doua linguri de patrunjel tocat marunt;
un ou mare;
sare grunjoasa si piper.
Preparare (20 minute):
Pune feliile de paine in robotul de bucatarie si amesteca-le pana obtii firimituri. Amesteca apoi intr-un vas firimiturile cu laptele si lasa apoi sa stea 5 minute.
Intr-un alt vas, amesteca usturoiul cu carnea de curcan, ceapa verde, patrunjelul, oul, o lingurita jumatate de sare, o jumatate de lingurita de piper si amestecul de paine cu lapte.
Amesteca totul bine apoi pune cate o lingura din acest amestec pe hartie de copt, pe o tava si da totul la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute. Neprajite in ulei, chiftelutele vor fi dietetice, dar totusi gustoase.
Pofta buna!
Foto: lightrecipesindoor.com
Desert: Tort Joffre cu ciocolata... Cum sa eviti disputele la job sau acasa...